CME: Gemiddelde dagelijkse handelsvolume Bitcoin-futures met 93% gestegen

//CME: Gemiddelde dagelijkse handelsvolume Bitcoin-futures met 93% gestegen

CME: Gemiddelde dagelijkse handelsvolume Bitcoin-futures met 93% gestegen

Het gemiddelde dagelijks handelsvolume van de Bitcoin-futures bij Chicago Mercantile Exchange (CME Group) is in het tweede kwartaal van 2018 met 93% gestegen ten opzichte van het eerste kwartaal, meldde het bedrijf 20 juli op Twitter.

CME liet ook weten dat het aantal openstaande posities in Bitcoin-futures meer dan 2.400 contracten bedroeg, wat op een stijging van 58% vergeleken met het eerste kwartaal neerkomt.

CME Group introduceerde de handel in Bitcoin-futures op 17 december vorig jaar, na de lancering van Bitcoin-futures door de Chicago Board Options Exchange (CBOE), de grootste Amerikaanse optiebeurs, op 10 december.

De volumes van Bitcoin-futures stegen eind april naar een recordhoogte. Het gezamenlijke volume van CME en CBOE bedroeg toen $670 miljoen.

Handelaars op de CME wisselden op dat moment meer dan 11.000 contracten uit ter waarde van 56.010 BTC. Volgens de Bitcoin Reference Rate van CME waren op 25 april de contracten gelijk aan meer dan $497 miljoen in het volume van één dag. De CBOE verhandelde 19.000 contracten op die dag, met een waarde van ongeveer $168 miljoen, een record dat gelijk stond aan driemaal het gemiddelde dagelijkse handelsvolume.

Eerder deze maand kondigde BlackRock, de grootste aanbieder van exchange-traded funds (ETF’s) aan dat het een werkgroep opgericht had die moet overwegen of het bedrijf ook in Bitcoin-futures moet investeren. Die stap betekende een ommekeer voor BlackRock, dat zich eerder altijd kritisch had uitgelaten over cryptocurrencies.

Bron Crypto Insiders

By |2018-07-22T17:14:32+00:00juli 22nd, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN (Kevin Koolmees) of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie