Chinese zoekmachinegigant Baidu gaat Crypto discussies censureren

//Chinese zoekmachinegigant Baidu gaat Crypto discussies censureren

Chinese zoekmachinegigant Baidu gaat Crypto discussies censureren

De Chinese zoekgigant Baidu, dat in 2000 is opgericht, voegt zich tot de groep met Alibaba en Tencent in een poging om afstand te nemen van activiteiten gerelateerd aan cryptocurrency. Baidu kan worden gezien als  de Google van China. 

China Times

De China Times, een in Beijing gevestigde nieuwsorganisatie, heeft afgelopen zondag gemeld dat de Chinese zoekmachine Baidu forumonderwerpen wil gaan censureren en willen cryptogerelateerde activiteiten die worden besproken met Baidu Tieba, een Reddit-achtige online gemeenschapsactiviteit van het bedrijf, verbieden.

“Het bedrijf is momenteel bezig om zijn controle op digitale valuta aan te scherpen waardoor het sub-forums onder dit thema niet zal toestaan op basis van relevante regels en voorschriften”, aldus het rapport.

Chinese wetgeving

Een vertegenwoordiger van het bedrijf heeft in een interview gezegd dat “de organisatie zijn forumactiviteiten op basis van bestaande Chinese wet- en regelgeving zal aanpassen en beheren.” De vertegenwoordiger heeft hier helaas geen specifieke opmerkingen gemaakt over crypto-gerelateerde discussies. Op dit moment lijken de subforums ‘digitale valuta’ en ‘virtuele valuta’ niet meer beschikbaar te zijn. Wanneer je nu zoekt op deze woorden kom je op een pagina met de volgende tekst terecht: “Dit forum is tijdelijk gesloten vanwege relevante wetten, voorschriften en beleid.”

De vertegenwoordiger laat in reactie weten dat dit kwam doordat deze subforums ervan verdacht werden informatie te verspreiden over aanvankelijke aanbiedingen van bepaalde munten (ICO’s) en cryptocurrency-speculatie. Dit mag niet volgens de (nieuwe) wetten die gelden in China. Mede hierom is slechts een aantal dagen geleden hetzelfde gebeurt op WeChat en Alipay.

Bron Newsbit

By |2018-08-27T13:44:37+00:00augustus 27th, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN (Kevin Koolmees) of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie