Chinese telecombedrijven onderzoeken use-cases blockchain

//Chinese telecombedrijven onderzoeken use-cases blockchain

Chinese telecombedrijven onderzoeken use-cases blockchain

De drie grootste telecombedrijven van China hebben samen een blockchain-onderzoeksgroep opgezet. Het team van China Mobile, China Telecom en China Unicom bestaat uit iets minder dan 20 experts van 8 verschillende bedrijven, waaronder Huawei en Union Mobile Financial Technology (UMF), meldt het Chinese Fintech News.

Een medewerker van China Mobile noemde het doel van de onderzoeksgroep “een betrouwbaar team vormen dat de toepassing van blockchain kan onderzoeken en de verdere mogelijkheden op blockchain-gebied kan verkennen”:

Het is een oplossing op het gebied van orderbeheer, contractbeheer en het creëren van use-cases.

De drie telecombedrijven zijn sinds 2017 betrokken bij talloze onafhankelijke blockchain-projecten. Ondertussen blijft China voorop lopen als het gaat om onderzoek naar nieuwe use-cases voor blockchain-technologie. Chinese rapporten schatten dat blockchain-technologie in de komende vijf jaar een industrie van een miljard yuan (ongeveer $150 miljoen) wordt. Een onderzoek van MarketWatch, dat eerder deze maand werd gepubliceerd schatte dat blockchain in telecom, momenteel een sector van $46 miljoen, in 2023 zou kunnen uitgroeien tot een industrie van $993 miljoen.

Bron Crypto Insiders

By |2018-07-24T21:24:34+00:00juli 25th, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN (Kevin Koolmees) of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie