De Chinese sociale media gigant en betalingsdienst aanbieder WeChat verbiedt cryptocurrency transacties in haar betalingsbeleid. Dovey Wan, oprichter van crypto beleggingsonderneming Primitive, tweette het nieuws op 7 mei.

De tweet bevatte een screenshot van de beleidswijzigingen, wat suggereert dat gebruikers die zich bezighouden met cryptocurrency handel hun accounts worden geblokkeerd.

Wan uitte zijn bezorgdheid over het feit dat de meeste OTC transacties in WeChat plaatsvinden, “dit kan tot op zekere hoogte invloed hebben op lokale liquiditeit.” WeChat is een populaire aanbieder van berichten en betalingsservices in China, met ook game-integraties.

De bijgewerkte regels – die op 31 mei van kracht worden – bepalen dat “handelaren zich niet mogen bezighouden met illegale transacties zoals virtuele valuta”, het uitgeven van tokens, het verkopen van pornografie of online gokken.

Changpeng Zhao, oprichter en CEO van grote cryptocurrency exchange Binance, merkte op dat hij gelooft dat de beperkingen voor het bedrijf zijn opgedrongen. Bovendien definieerde Zhao ook de ontwikkelingen “een klassiek voorbeeld van pijn op de korte termijn, maar winst op de lange termijn.”

Hij legde uit:

“Het is ongemakkelijk voor mensen op korte termijn en dat geeft een klap. Echter op de lange termijn is juist dit soort vrijheidsbeperking wat mensen doet bewegen om crypto te gebruiken. Geen slecht ding.”

Ten slotte merkte hij op dat het moeilijk zou zijn om de gebruikerservaring van de WeChat-betalingsdiensten te verslaan als er geen dergelijke beperkingen zouden zijn.

WeChat Pay registreerde naar verluidt een totaal dagelijks transactievolume van meer dan 1 miljard (valuta niet gespecificeerd), terwijl het totale aantal gebruikers naar verluidt eind vorig jaar 1,098 miljard bereikte. Volgens technologie-nieuwsuitzending TechNode is de app ook populair bij ouderen, met 98,5% van de Chinese mensen tussen 50 en 80 zijn WeChat-gebruikers.

Zoals Cointelegraph vorige maand meldde, heeft de Chinese hoofdstad Guangzhou een bedrijfslicentie uitgegeven met behulp van blockchain- en artificial intelligence technologie, die ook een WeChat-integratie bevat.

Eind januari brak het nieuws dat de grote WeChat Pay-concurrent Alipay en WeChat Pay naar verluidt vroegen om crypto uitwisseling Huobi hun betaaldiensten van de over-the-counter handels desk te verwijderen.