De Chinese vermeende Bitcoin (BTC) miljardair Zhao Dong gelooft dat de crypto lente pas in 2020 komt. Zijn mening, gedeeld in een openbare chat in lokale chatapp WeChat, werd aangehaald door Chinese crypto site 8BTC op dinsdag 12 februari.

Zhao Dong, die een substantieel belang heeft in de in Hong Kong gevestigde crypto exchange Bitfinex, heeft onlangs deelgenomen aan een discussie in de chat genaamd “The Public Chain Alliance Crossing The Bulls And Bears Elite Team.”

Toen hem werd gevraagd naar de toekomst van BTC, herinnerde Zhao Dong zich de piek van de populariteit van de munt in december 2017. In vergelijking met die tijd, geeft bijna niemand meer iets om BTC vandaag, merkte hij op, eraan toevoegend dat de munt alleen nog maar de aandacht zal trekken als zijn koers weer een top bereikt .

Daarom is een bearmarkt volgens de ondernemer de beste tijd om BTC te kopen. Zhao Dong voegde er ook aan toe dat 2019 een jaar met lage cryptoprijzen zal zijn, waarbij opgemerkt wordt dat de industrie zich moet schragen voor nog een aantal maanden cryptowinter. Naar zijn mening zullen veel bedrijven in deze periode verdwijnen, maar nieuwe zullen onvermijdelijk ontstaan ​​om 2019 zowel de beste als de slechtste tijd voor investeerders en ondernemers te maken.

Wat het perspectief op de lange termijn betreft, zei Zhao Dong in de chat dat de crypto lente pas in 2020 komt, terwijl de crypto zomer pas in 2021 zal aankomen.

Crypto winter is een term die insiders van de industrie gebruiken om de langdurige bearmarkt te definiëren die ontstond kort nadat BTC zijn historische piek van $ 20.000 in december 2017 had bereikt.

Gerenommeerde Bitcoin bulls Tyler en Cameron Winklevoss, oprichters van crypto handelsplatform Gemini, hebben eens gezegd dat ze zich “helemaal thuis voelen in de winter”, eraan toevoegend dat “het ons tijd geeft om intern te bouwen, te verfijnen en op adem te komen.”

Zhao Dong is niet de enige grote speler die crypto marktherstel kan voorspellen. Het in New York gevestigde onderzoeksbedrijf Fundstrat Global Advisors heeft onlangs een cryptografische kijk op 2019 uitgebracht, waarin het bedrijf incrementele verbeteringen beschrijft die naar verluidt hogere prijzen voor cryptocurrencies zullen ondersteunen.