China: toename 454% van bedrijven met “blockchain” in naam

//China: toename 454% van bedrijven met “blockchain” in naam

China: toename 454% van bedrijven met “blockchain” in naam

Vergelijkbaar met de trend van de internetzeepbel (dot-com bubble) eind vorige eeuw, waarbij veel bedrijven “.com” of “.net” aan hun naam toevoegden, hebben Chinese bedrijven 5,55 keer zoveel het woord “blockchain” in hun naam, in vergelijking met vorig jaar.

Er zijn vanaf januari dit jaar 3.078 nieuwe bedrijven in China gevestigd die “qukialian”, de Chinese vertaling van blockchain, in hun geregistreerde naam dragen. Vorige jaar waren dat er slechts 555. Het totaal aantal bedrijven in China dat zich op deze manier (dus met “qukialian” óf met gewoon “blockchain” in de naam) identificeert met blockchain, de technologie achter cryptocurrencies, ligt nu boven de 4000, volgens gegevens van Qixin.com.

Dat aantal staat in schril contrast met de 817 Amerikaanse bedrijven en 335 Britse bedrijven die “blockchain” in hun naam hebben staan. Volgens gegevens van OpenCorporates.com  hebben 75 Nederlandse en 6 Belgische bedrijven het woord blockchain in hun naam geregistreerd staan.

De cijfers tonen aan dat de interesse van China voor blockchain-technologie nog altijd zeer groot is, ondanks de gemengde gevoelens van de Chinese overheid, met betrekking tot cryptocurrency-exchanges, initial coin offerings (ICO’s) en crypto-mining.

Deze interesse uit zich niet alleen in de registratie-namen. In de afgelopen 12 maanden heeft China 225 blockchain-gerelateerde octrooiaanvragen ingediend, wat volgens de World Intellectual Patent Organisation meer dan 50% is van het wereldwijde aantal in 2017.

Bron Crypto Insiders

By |2018-07-19T07:58:30+00:00juli 19th, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie