Nu 2021 bijna voorbij is, deelt Charles Hoskinson inzichten over de routekaart van Cardano voor het komende jaar, terwijl hij reflecteert op de afgelopen 12 maanden.

Charles Hoskinson, oprichter van IOHK – de stichting achter Cardano- heeft enkele doelen van het project in 2022 gedeeld via een live kerstuitzending op Youtube.

Hoskinson reflecteerde op de groei van Cardano en de gehele crypto industrie. Hij noemde de non-fungible token (NFT) revolutie, de Decentralized Finance (DeFi) boom, en hoe hackers het gemunt hebben op DeFi projecten, wat alleen al in 2021 leidt tot een verlies van meer dan $10,5 miljard.

Maak een account of ga naar trading bot.

Sprekend over de prestaties van Cardano dit jaar, merkte Hoskinson op dat meer dan “twee miljoen activa” zijn uitgegeven op Cardano, waarvan het grootste deel NFT’s zijn. Hij voegde eraan toe dat meer dan 127 projecten momenteel code aan het schrijven zijn om gedecentraliseerde applicaties (dApps) te bouwen op het netwerk, met ongeveer 20 tot 30 in de pijplijn om binnen de komende drie maanden te lanceren.

charleshoskinson
Charles Hoskinson. Bron: Medium

Cardano’s doelen voor 2022

Volgens Charles Hoskinson zijn enkele van de belangrijkste plannen van Cardano voor het komende jaar het bouwen van instellingen die het project ondersteunen en het lanceren van een formele open-source projectstructuur.

“Volgend jaar, wat er gaat gebeuren is dat er een formele open-source projectstructuur gevormd gaat worden, een beetje zoals Hyperledger voor Linux. We zullen zien dat veel instellingen worden aangesloten, en alle mensen die er nu aan werken zullen worden overgeplaatst, inclusief ikzelf,” legde hij uit.

Afrikaanse landen machtiger maken

Afrika is altijd onderdeel geweest van de strategie van Cardano, en volgend jaar wil het project zijn voetafdruk in het continent uitbreiden.

Met veel landen in Afrika die nog steeds geen financiële inclusie hebben, onthulde Hoskinson dat de Cardano Foundation van plan is om in het tweede kwartaal van 2022 “een financieel besturingssysteem te bouwen” dat Afrikanen toegang zal geven tot deFi diensten.

“Mijn doel voor de tweede helft van 2022 is om uit te zoeken hoe we alle stukjes bij elkaar kunnen brengen om een end-to-end microfinancieringstransactie op Cardano te krijgen.

Zodat een echte persoon in Kenia of ergens met een blockchain-gebaseerde identiteit en kredietscore, stablecoin aan de andere kant, Cardano is de afwikkelingsrail. Peer-to-peer, persoon-tot-persoon, klik op een knop, lening gaat naar hen. Zij betalen het terug, (en het) gaat naar de andere kant,” zei hij.

Bitvavo
Koop voordelig 156 verschillende cryptocurrencies bij Bitvavo

De Cardano Foundation zet stappen om een revolutie teweeg te brengen en evenwicht en gelijkheid in de wereld te brengen, met de nadruk op Afrika.

Eerder dit jaar sloot Cardano een samenwerkingsovereenkomst met Tanzania om inwoners toegang te geven tot sociale, digitale identiteit en financiële empowerment. In augustus is IOHK een partnerschap aangegaan met de European Business University of Luxemburg om meer onderwijsopties te bieden aan studenten in Afrikaanse landen.

De oprichter van Cardano herhaalde het langetermijndoel van het project en merkte op dat alle noodzakelijke apparatuur en hulpmiddelen die toen ontbraken, nu beschikbaar zijn om deze doelen te bereiken.

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en lees hier meer Crypto nieuws.