Change.org: Monero minen voor het goede doel

//Change.org: Monero minen voor het goede doel

Change.org: Monero minen voor het goede doel

Change.org heeft een screensaver geïntroduceerd waarmee je jouw computer Monero (XMR) kunt laten minen voor het goede doel. Change.org is een populair petitieplatform waar petities worden gestart voor van alles en nog wat. Het opgehaalde geld gaat naar de de Change.org Foundation.

Mining screensaver

De screensaver begint met het minen van Monero zodra jouw PC in x aantal minuten inactief is. Met de computerkracht die normaal gesproken niets doet, ga je dan XMR binnen hengelen. Met een laptop of normale PC levert het minen van cryptomunten normaal gesproken niet zoveel op. Maar wanneer er duizenden mensen tegelijk hun overbodige computerkracht inzetten om XMR te minen voor Change.org kan dat wel zoden aan de dijk zetten. ‘The Mining Screensaver’ kun je gemakkelijk downloaden en in gebruik nemen. De screensaver is op het moment alleen beschikbaar voor Windows.

XMR mining niet altijd positief gebruikt

Het minen van Monero komt niet altijd goed in het nieuws. De munt is met het oog op privacy in het leven geroepen. Mede daarom is XMR een populaire munt voor kwaadwillenden. Bepaalde apps voor bijvoorbeeld je browser maken stiekem gebruik van jouw computerkracht om voor een ander cryptocurrency’s te minen. Het principe is het zelfde als wat de screensaver voor Change.org doet, maar dan zonder toestemming van jou zelf. De organisatie moedigt iedereen aan het op zijn minst te proberen: “Het is legaal, veilig, makkelijk en het heeft niets te maken met hacken, virussen of andere digitale gevaren. Het is een alternatief economisch systeem dat de manier van betalen in onze samenleving kan veranderen.”

Creatief gebruikmaken van cryptocurrency

Steeds meer bedrijven en organisaties zetten een stap richting cryptovaluta. Zo heb je bijvoorbeeld internetbrowser Opera die een cryptowallet inbouwt in hun eigen applicatie. Langzaam maar zeker krijgen steeds meer branches interesse in cryptovaluta.

Bron Blockchainstories

By |2018-07-21T10:44:27+00:00juli 21st, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN (Kevin Koolmees) of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie