Centrale bank Zuid-Afrika wint prijs voor haar Ethereum-blockchain voor betalingen

//Centrale bank Zuid-Afrika wint prijs voor haar Ethereum-blockchain voor betalingen

Centrale bank Zuid-Afrika wint prijs voor haar Ethereum-blockchain voor betalingen

Central Banking, een website gewijd aan nieuws over centrale banken en financiële ontwikkelingen in het algemeen, heeft gemeld dat de South African Reserve Bank (SARB) de prijs voor de “Best Distributed Ledger Initiative” heeft gewonnen op het door Central Banking georganiseerde galadiner “FinTech Global Awards 2018”.

De centrale bank van Zuid-Afrika ontving de prijs vanwege haar succesvolle distributed ledger-project “Khokha”, dat gebruik maakt van een blockchain-platform op het Ethereum-netwerk om interbancaire betalingen te verwerken. De SARB onderstreepte het belang van het winnen van de prijs door te zeggen dat Project Khokha hiermee de erkenning krijgt die het verdient voor haar innovaties in de financiële sector, met name op het gebied van regelgeving en toezicht.

Met Khokha toonde de SARB aan dat distributed ledger-technologie (DLT) digitale, in plaats van analoge transactieverwerking mogelijk maakt en aanzienlijke verbeteringen voor wereldwijde transacties biedt. Central Banking merkte op haar website op dat het succes van het project aantoont dat regelgevers de beveiligings- en privacyproblemen van banken aan moeten pakken om de wereldwijde transactieverwerking te verbeteren.

Project Khokha werd gelanceerd met het doel om de prestaties, vertrouwelijkheid en schaalbaarheid van een DLT-solution te testen onder omstandigheden die lijken op de banksector in de echte wereld. De DLT-solution werd in minder dan drie maanden tijd ontwikkeld en werd gebouwd op het Quorum-netwerk van J.P. Morgan Chase, dat zichzelf omschrijft als een “op ondernemingen gerichte versie van Ethereum”.

Bron Crypto Insiders

By |2018-09-10T07:02:08+00:00september 11th, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN (Kevin Koolmees) of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie