Centrale bank India: Bitcoin kan onder huidige regelgeving niet erkend worden

//Centrale bank India: Bitcoin kan onder huidige regelgeving niet erkend worden

Centrale bank India: Bitcoin kan onder huidige regelgeving niet erkend worden

De Reserve Bank of India (RBI) heeft het Indiase Hooggerechtshof op 12 september via een attest laten weten dat cryptocurrencies niet als geldige valuta’s of geld kunnen worden beschouwd onder de huidige wettelijke regelgeving. Tevens herhaalde de RBI haar standpunt dat Bitcoin (BTC) en alle altcoins niet als een geldig betalingssysteem gezien kunnen worden.

De centrale bank wijst het hoogste gerechtshof erop dat er in de Indiase grondwet geen juridisch systeem voor virtuele valuta is vastgelegd. Het hof behandelt momenteel een zaak tussen de RBI en Bitcoin-exchanges. De hoorzitting is al twee keer uitgesteld en staat nu gepland voor 17 september.

In april dit jaar had de RBI een circulaire uitgegeven aan alle gereguleerde financiële instellingen, waaronder banken, waarin hen verboden werd om diensten te verlenen aan bedrijven in de cryptocurrency-sector. Het beleid verplichtte banken ook om te voorkomen dat particuliere klanten cryptocurrencies kopen met geld van de door hen beheerde bankrekeningen. Het verbod op cryptocurrency bleek niet veel later zonder enige vorm van onderzoek of overleg uitgeroepen te zijn door de RBI.

De RBI zei destijds dat het gebonden was aan wettelijke bepalingen, de in de Indiase grondwet genoemde handelingen, die hen de nodige maatregelen tegen de crypto-sector hebben doen laten nemen. De centrale bank drong er in juli al op aan bij het Hooggerechtshof op crypto te reguleren en zei destijds het volgende:

De Reserve Bank of India kan niet eenzijdig beslissen voor de regering over de wettelijkheid van Bitcoins

Bron Crypto Insiders

By |2018-09-14T08:24:55+00:00september 14th, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN (Kevin Koolmees) of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie