De Chicago Board Options Exchange (CBOE) heeft samen met investeringsfirma VanEck en financiële dienstverlener SolidX opnieuw een aanvraag ingediend bij de Securities and Exchange Commission (SEC) van de Verenigde Staten voor een regelwijziging om een ​​Bitcoin (BTC) beursgenoteerd fonds op te nemen (ETF). VanEck digital asset strategy director Gabor Gurbacs heeft de openbare indiening op 31 januari aangekondigd.

ETF’s zijn effecten die een portfolio met activa volgen die evenredig is vertegenwoordigd in de aandelen van het fonds. Ze worden door sommigen gezien als een potentiële stap voorwaarts voor de massale acceptatie van cryptocurrencies als een gereguleerd en passief beleggingsinstrument.

CBOE had aanvankelijk zijn verzoek om een ​​regelwijziging ingetrokken om een ​​Bitcoin ETF op te nemen op 23 januari. Een CBOE woordvoerder vertelde aan Cointelegraph dat het besluit om zijn verzoek in te trekken het resultaat was van de sluiting door de Amerikaanse overheid als het einde van de beoordelingsperiode op febr. 27 benaderde. Sommige juristen merkten destijds dat de SEC op beperkte schaal werkte vanwege de sluiting, die het gevolg was van een politieke impasse over een voorgestelde muur aan de grens tussen de Verenigde Staten en Mexico.

Het aanvraagproces heeft verschillende vertragingen opgelopen, omdat de SEC zijn beslissing meerdere keren heeft teruggedraaid. De bedrijven dienden eerst een aanvraag in bij de SEC om een ​​op Bitcoin gebaseerde ETF op te nemen op 6 juni 2018. Vervolgens, in augustus, stelde de commissie haar besluit tot notering van de ETF uit tot 30 september. De commissie vroeg vervolgens om verdere opmerkingen over de beslissing, met het argument dat het bureau heeft geen “conclusies getrokken met betrekking tot een van de kwesties” over de wijziging van de regel.

In december werd het besluit opnieuw uitgesteld en omdat de voorgestelde wijziging van de regel voor het eerst werd gepubliceerd in het federale register op 2 juli 2018, viel de maximale bedenktijd 240 dagen later terug, op 27 februari 2019.