De ADA/USD wisselkoers is verder in zijn “overbought” gebied gekomen, wat suggereert dat een trendcorrectie zou kunnen volgen.

Cardano blockchain’s native asset, ADA, bereikte maandag een nieuwe recordhoogte toen investeerders hoopten op een aankomende smart contracts-functie die verwacht de adoptie van de cryptocurrency een boost te geven.

De ADA/USD wisselkoers piekte rond 9:00 uur UTC op $2.899, waardoor de verwachting steeg dat het gemakkelijk boven de $3 zou sluiten in de komende sessies.

Veel analisten, waaronder de pseudonieme chartist PostyXBT, merkten op dat het Cardano-token in een “prijsontdekkingsmodus” was gekomen. Ondertussen liet David Gokhshtein doorschemeren dat ADA/USD zijn bull run zou kunnen voortzetten tot 12 september, de dag dat Cardano een smart contracts feature gaat integreren in zijn blockchain via de “Alonzo” upgrade.

In detail, de Alonzo upgrade introduceert een native smart contracts ontwikkeltaal genaamd Plutus aan het Cardano ecosysteem. Plutus is al beschikbaar om te testen en brengt functioneel programmeren om smart contracts te maken naar alledaagse gebruikers.

Als gevolg hiervan verwachten ADA bulls dat de adoptie van het token in de komende sessies sterk zal toenemen, aangezien Cardano gedecentraliseerde applicatieontwikkelaars – die actief zijn in de opkomende gedecentraliseerde financiële en niet-fungibele tokensectoren – aantrekt voor zijn smart contracts-ecosysteem.

Overgekochte risico’s

Maar Cardano’s technische indicatoren voorspellen een schok op korte termijn, iets dat de ADA/USD wel eens 40% lager zou kunnen laten corrigeren, ondanks het feit dat de bullish vooruitzichten op lange termijn behouden blijven.

Bitvavo

De dagelijkse relatieve sterkte-index (RSI) van de Cardano-token heeft zich dieper in het overboughtgebied gewaagd, op ongeveer 83. Traders beschouwen een RSI-lezing boven 70 als overgewaardeerd. Als gevolg daarvan zet het hen aan om de activa te verkopen om maximale winsten veilig te stellen.

ADA/USD daily chart met RSI correctie fractal. Bron: TradingView

Een stijging van de koersen van ADA/USD in het eerste kwartaal van 2021 duwde zijn RSI-lezing bijvoorbeeld boven 90. Later begon het pair zijwaarts te consolideren, terwijl het steun behield bij zijn 50-daags exponentieel voortschrijdend gemiddelde (50-day EMA; de scharlaken golf).

De koers van ADA staat nu op 114% maand-to-date en 1.511% year-to-date winst. Tegelijkertijd beeldt een oversold RSI een tussentijds winstnemingen scenario af. Dus als de Q1/2021 fractal zich herhaalt, komt ADA’s volgende steunlijn in de buurt van zijn 50-daags EMA op $1,73, bijna 40% onder de huidige prijs van $2,83.

Maar een correctie zal niet noodzakelijk Cardano’s bullish vooruitzichten op lange termijn uitputten. Gezien het potentiële succes van haar Alonzo upgrade, zou het project uiteindelijk meer speculatieve opwaartse biedingen kunnen aantrekken voor haar ADA token. Als gevolg hiervan verwacht de ADA/USD wisselkoers in prijsontdekkingsmodus te blijven

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer (uitleg) over automatisch handelen met crypto trader of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.