• Cardano laat andere cryptocurrencies ver achter zich na het maken van indrukwekkende winsten in de loop van de week.
  • Analisten noemen de inkomende Vasil hard fork als de reden voor de waardestijging van de asset.
  • Traditioneel heeft Cardano altijd positief gereageerd op technische ontwikkelingen op het platform.

De Cardano gemeenschap anticipeert op de Vasil hard fork, die naar verwachting de schaalbaarheid van het netwerk gaat verbeteren. Vooruitlopend op de lancering, kopen voorstanders van Cardano het nieuws in het verlangen dat de activa voorbij $1 zou stijgen.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Artikel-nieuw-design-2-1-1024x523.png
Maak een account of ga naar trading bot.

Buy the news & sell the rumor

ADA was de grootste stijger over de week onder de top 10 cryptocurrencies. De asset bereikte een hoogtepunt van $0,63 en won 14% in een dag die werd aangewakkerd door een manie over inkomende ontwikkelingen op het netwerk.

Voor beleggers is het belangrijkste de Vasil hard fork die naar verwachting een tijdperk van duurzaamheid zal inluiden voor het netwerk. Volgens details van de oprichter van Cardano, Charles Hoskinson, en ontwikkelaar Sooraj Saju, gaat de Vasil hard fork naar verwachting live gaan op 29 juni en investeerders verwachten een prijssprong voor de asset die meer dan 50% van zijn waarde heeft verloren sinds het begin van het jaar.

Aan de technische kant van de zaak wordt verwacht dat de upgrade de schaalbaarheid voor Cardano gaat verbeteren, een gebied waarin het netwerk een grote interesse heeft getoond. Volgens Sooraj zal de upgrade “de transactie groter maken” en “grotere transacties resulteren in hogere fees en verminderde doorvoer”.

“Nu kun je een script op de keten duwen en dan kun je er interactie mee hebben via een referentie. Dit is een zeer lichtgewicht manier om te interageren met een smart contract, in plaats van alle app logica in je transactie te hebben,” zei Sooraj.

In het verleden heeft Cardano enorme winsten laten zien in de weken voorafgaand aan en na een grote ontwikkeling. Vorig jaar was de Alonzo upgrade in september de voorloper van een 200% winst voor de asset en beleggers zullen niet snel de beroemde Mary hard fork vergeten die de prijzen astronomisch deed stijgen met meer dan 1.600%.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is banner-Handleiding-bitcoinsiders-N.png
Leer alles over Crypto en NFT’s met deze handleidingen

Vasil is slechts het topje van de ijsberg

Onder de buzz van de Vasil hard fork, zijn er een overvloed aan ontwikkelingen waar het ecosysteem van Cardano naar uitkijkt. Het netwerk heeft belangrijke stappen gezet op het gebied van DJED, zijn algoritmische stablecoin, en input endorsers die het mogelijk maken transacties te scheiden in vooraf samengestelde blokken.

Sinds het verwelkomen van slimme contracten op het netwerk in september 2021, zijn gedecentraliseerde applicaties (DApps) gestaag gegroeid op het netwerk met een scala aan interessante die hun lanceringsdatum naderen. De DApps variëren van boek niet-fungibele tokens en next-gen dexes onder anderen.

Hoskinson heeft de innovativiteit van Cardano verdedigd en heeft beweringen weerlegd dat hij verantwoordelijk is voor het “pompen” van ADA.

“Niet innoveren? Onder welke definitie? Wij waren de eerste derde generatie die een goed bewijs van inzet lanceerde, euxto, hard fork combinator, de cardano netwerk stack, plutus, Marlowe, catalyst, native assets, babel fees, mithril, hydra,” zei Hoskinson. “Jezus, ze kunnen niet eens goed liegen.”

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en kom naar de Telegram om mee te discussiëren.