Belangrijkste punten:

  • Het voortgangsrapport van Cardano werd gepresenteerd via een podcast op Youtube.
  • De prognose is dat de updates in uitvoering in hun geheel voltooid zijn tegen 2025.
  • DApps worden ontworpen om naadloos te integreren met het nieuwe systeem.

Charles Hoskinson, een van de mede-oprichters van Ethereum (ETH) en huidig leider van Cardano (ADA), besprak dinsdag de roadmap voor Cardano op zijn YouTube-kanaal.

Crypto trader
Automatisch daytraden? Lees hier meer!

Cardano (ADA) is momenteel de 6e grootste cryptocurrency naar marktkapitalisatie. De roadmap voor het project is beschikbaar tot 2025. In deze “update,” vermeldde Hoskinson dat de 1,2% winst van het token in 24 uur voorafgaand aan de opname van de video hem tevreden stelde.

Om te beginnen, behandelde hij de Alonzo fase van de roadmap. Hij vermeldde dat deze fork in het netwerk zou worden voltooid in een live online evenement gepland voor eind april. Onlangs heeft Coinbase Pro het ADA token genoteerd. Deze notering resulteerde in een koersstijging van het token met 22%.

Daarnaast werkt het Cardano ontwikkelaarsteam aan het oplossen van het blockchain schalingsprobleem in point-to-point transfers. Hoskinson zei dat hij terug zou komen op het schalingsprobleem zodra de vork is voltooid.

Wat na de Voltaire update?

De Voltaire update is de laatste fase in de roadmap van het Cardano-project. Met deze update zou het Cardano ecosysteem opereren als een zelfvoorzienend systeem. Cardano streeft naar een volledig gedecentraliseerd ecosysteem met schaalbare overdrachtstechnologie.

Ook heeft Hoskinson aangekondigd dat hij een ontmoeting zal hebben met deskundigen en consultants van derden om verder te evalueren. De Cardano leider benadrukte dat het noodzakelijk is om te wachten met het schetsen van de visie van 2025 over het netwerk.

Union projecten met het Ouroboros Omega algoritme

De grootschalige projecten van Cardano hebben de voorloper van het Ouroboros Omega algoritme. Dit algoritme zal bijvoorbeeld alle eerdere projecten samenbrengen, zoals Ouroboros Classic, Ouroboros Praos, Ouroboros Genesis en Ledger Redux.

Bovendien is het hoofddoel van de Omega-versie om een snelheid van duizend overdrachten per seconde te bereiken. Dit zou een schaalbaar ecosysteem op het netwerk creëren. Deze versie kan het netwerk ook beschermen tegen 51% aanvallen. Volgens Hoskinson zal het werk relatief eenvoudig zijn voor de hoofdketen, maar zal het de inspanningen van de zijketens vereisen.

De toekomst van Cardano en toegang tot de digitale portemonnee

Terwijl hij bevestigde dat Ouroboros Omega Ouroboros Omega ++ zou moeten heten, omdat het in constante ontwikkeling is, deed het hoofd van Cardano ook uitspraken over de nieuwe crypto-portemonnee van het netwerk.

Benadrukkend dat het systeem op dit moment een gecentraliseerde structuur nodig heeft, zei Hoskinson dat dit probleem ook snel opgelost zou moeten worden. Hij zei ook dat het bekendste voorbeeld voor het oplossen van dit probleem het Mina-protocol is, dat gebruik maakt van SNARKs. Ook worden alle updates getest op het niveau van functioneren op dApps die de infrastructuur van Cardano gebruiken.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer over automatisch handelen met trading software (bot).