Cardano onthult plannen voor schaalvergroting in 2022 nu aantal blockchain-projecten bijna 200 bedraagt.

Tim Harrison, IOHK Communications Director, heeft onlangs de Cardano gemeenschap op de hoogte gebracht van een naderende mid-maand update. De update betreft schaalplannen voor 2022 en het bouwen van nieuwe projecten op de Cardano blockchain. De tweet bevatte een afbeelding die het aantal projecten toont dat momenteel wordt gebouwd op het Cardano netwerk op 199.

Maak een account of ga naar trading bot.

Cardano mede-oprichter en IOHK CEO Charles Hoskinson deelde de tweet en vroeg vervolgens: ”Wie wil er project 200 zijn?”

Verschillende bronnen meldde eind december dat Charles Hoskinson aangaf dat er op dat moment meer dan 175 projecten op Cardano aan het bouwen waren en dat er tegen het einde van Q1, 2022 zo’n 11 projecten gelanceerd zouden worden.

Nu is dit aantal gegroeid tot 199, en meer dan 17 projecten zouden ten laatste tegen eind april 2022 gelanceerd kunnen worden.

Hydra: Cardano’s Layer 2 schalingsoplossing

De Alonzo hard fork, die de implementatie van slimme contracten, gedecentraliseerde applicaties (DApps) en andere apps op de Cardano blockchain mogelijk maakt, ging operationeel in september 2021.

Hydra, een belangrijke Layer 2-oplossing om de schaalbaarheid van Cardano verder te vergroten door een nieuw protocol bovenop de bestaande Layer 1-blockchain te stapelen, is een van de verbeteringen die de Alonzo-hard fork met zich meebrengt.

Bitvavo
Koop voordelig cryptocurrencies bij Bitvavo waaronder Cardano (ADA) die op een goede koers staat nu.

Dit komt omdat Cardano probeert de schaalproblemen aan te pakken die zich voordoen bij het bereiken van de doorvoer die nodig is om real-world applicaties te ondersteunen, met name bij het overwegen van netwerkkosten, het vechten tegen flooding aanvallen (DDoS) en het omgaan met opslag.

Volgens IOHK is Hydra een Layer 2 schaaloplossing die erop gericht is deze problemen aan te pakken door het maximaliseren van doorvoer, het minimaliseren van latency, het maken van minimale tot geen kosten en het drastisch verlagen van opslagvereisten.

Eind december liet een ontwikkelaar van Cardano doorschemeren dat er gestage vooruitgang wordt geboekt met de Hydra-oplossing, en verklaarde dat de volgende stappen zich zullen richten op on-chain validaties en het dichten van de kloof naar de lancering van het testnet.

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en lees hier meer Crypto nieuws.