Cardano’s statistieken tonen aan dat het fundamenteel gezond is en dat het zijn roadmap kan waarmaken. Maar is dit genoeg?

Gegevens verzameld door analyse instrument CryptoDiffer tonen aan dat Cardano (ADA) aan de leiding gaat als het gaat om staking. Uit cijfers blijkt dat gebruikers 28,95 miljard dollar staken op het platform. Hiermee wordt Polkadot (DOT) voorbijgestreefd, dat uitkomt op $25,43 miljard. Meer dan een derde van alle staking in de crypto space is voor rekening van deze 2.

Cardano leds the pack as most staked platform

ICO’s zijn gekomen en gegaan, Ethereum DeFi is onbetaalbaar duur, en de niet fungibele token (NFT) hype lijkt af te sterven. Maar staking is misschien wel de belangrijkste weerlegging van het argument dat crypto een hype is zonder levensvatbare toekomst op lange termijn.

Crypto trader
Automatisch daytraden? Lees hier meer!

Stake is de “steady Eddy” van crypto

Proof of Stake (PoS) is een alternatief consensusmechanisme voor Proof of Work (PoW). In plaats van te vertrouwen op energie-afhankelijke mining om blokken te schrijven, gebruikt PoS een deterministisch algoritme om nodes te selecteren gebaseerd op het aantal tokens dat ze bezitten.

Typisch is de waarschijnlijkheid van selectie evenredig met het aantal tokens dat men bezit, wat betekent dat hoe meer tokens men bezit, hoe hoger de kansen van het knooppunt zijn om het blok te schrijven en de beloning te verdienen. Gebruikers die hun tokens inzetten worden gecompenseerd met staking beloningen. Dit biedt een gemakkelijke manier om passief inkomen te verdienen. Het versterkt ook het ecosysteem door vraag te creëren en tokens uit het circulerende aanbod te halen.

Staking is een veiligere manier om te verdienen in vergelijking met handel en DeFi liquiditeitsverschaffing. De laatste stelt gebruikers bloot aan een tijdelijk verlies wanneer de tokenprijs verandert in vergelijking met wanneer ze in de pool worden gestort.

Hoewel staking beloningen over het algemeen minder zijn dan andere middelen, is het nog steeds een gemakkelijke, consistente en relatief low-risk manier om te verdienen met cryptocurrency.

Cardano staat bovenaan de staking platforms, maar fundamentals doen er niet meer toe

De Shelley fase bracht staking naar Cardano in juli 2020. Sindsdien is het aantal actieve pools verdrievoudigd van het aanvankelijke aantal van 700 pools bij de lancering tot meer dan 2.300 op dit moment.

Ook het totale percentage van ADA stakingen vertoont een stijgende lijn, van 69% in januari naar 73% vandaag. Voeg hier het hoogste bedrag in dollars aan toe dat op enig platform is ingezet, en het suggereert dat gebruikers er vertrouwen in hebben dat Cardano kan leveren.

Hoewel dit een goed voorteken is voor de toekomst op lange termijn, zorgde de flash crash van zondag ervoor dat Cardano 26% verlies leed en de bodem bereikte op $1.04. Een zwak herstel raakte vandaag weerstand op $1.32 wat ertoe leidde dat de bears de controle hervatten.

Dogecoin daarentegen, die wordt gehekeld om zijn gebrek aan fundamentals en oneindige aanbod, herwon niet alleen zijn verliezen binnen vier uur, maar boekte sindsdien ook een winst van 30%.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer over automatisch handelen met trading software (bot).