De Franse fabrikant van cryptocurrency hardware wallets Ledger heeft eindelijk ondersteuning voor Cardano ($ADA) toegevoegd en laat gebruikers nu hun tokens direct kopen, verzenden en ontvangen op Ledger Live, de applicatie voor het beheren van cryptoactiva op hun toestellen.

Het in Parijs gevestigde Ledger werd in 2014 mede opgericht door Eric Larchevêque, Nicolas Bacca, Joel Pobeda, en Thomas France. Het kondigde voor het eerst aan dat het al in april van dit jaar overging op ondersteuning van ADA.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Artikel-nieuw-design-2-1-1024x523.png
Maak een account of ga naar trading bot.

In een aankondiging schreef Ledger dat Cardano-gerelateerde functies momenteel beschikbaar zijn op de desktop versie van Ledger Live, terwijl mobiele ondersteuning “binnenkort” komt. De firma merkte op dat met de ADA integratie, Ledger Live nu alle top 10 cryptocurrencies in marktkapitalisatie ondersteunt.

Om hun $ADA via de apparaten van Ledger te beheren, moeten gebruikers een ADA account aanmaken, maar hoeven geen extra portemonnee aan te maken. Ze kunnen de cryptocurrency ook direct via de toepassingen kopen. De steun van de Franse fabrikant van cryptocurrency hardware portemonnees bracht de Cardano gemeenschap in extase toen het voor het eerst werd aangekondigd, waarbij ook de uitrol van de integratie met applaus werd begroet.

Zoals wij eerder meldde, heeft Cardano het de laatste weken beter gedaan dan de op een na grootste cryptocurrency naar marktkapitalisatie Ethereum ($ETH) en staat er al meer dan 88% tegenover nadat het een recent dieptepunt had bereikt. Cardano’s prestaties zijn belangrijk omdat het Ethereum evenaart als een blockchain netwerk waarop slimme contracten en gedecentraliseerde toepassingen (dApps) draaien.

Aurus
Aurus biedt het perfecte decentrale alternatief ten opzichte van gemiddelde stablecoin en is daarmee de missende schakel tussen crypto en fiat, Klik hier en lees meer.

Het netwerk van Cardano is gestaag gegroeid, waarbij nu meer dan 5 miljoen native assets zijn geslagen op de Cardano blockchain, een verdubbeling van het aantal dat eind vorig jaar werd gezien. Meer dan 1.000 projecten bouwen bovenop het netwerk.

Het is de moeite waard op te merken dat de prijs van Cardano is gestegen in de aanloop naar de hard fork van Vasil, die volgens Cardano’s oprichter Charles Hoskinson naar verwachting een “enorme prestatieverbetering” zal brengen. De crypto gemeenschap heeft onlangs voorspeld dat de prijs van Cardano’s eigen $ADA token tegen eind juni, na de implementatie van de vork, de $1 grens zal overschrijden.

De hard fork van Vasil is een grote upgrade die vier Cardano Improvement Proposals (CIP’s) zal omvatten. De hard fork heeft er al voor gezorgd dat ADA het beter deed dan talrijke andere cryptocurrencies, zelfs te midden van een bredere inzinking van de cryptocurrency markt, nog verergerd door de ineenstorting van het Terra ecosysteem. Die prestatie zag ADA deze week de zesde grootste cryptoasset worden naar marktkapitalisatie, en overtrof daarmee $XRP.

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en kom naar de Telegram om mee te discussiëren.