Het gedecentraliseerde financiële liquiditeitsprotocol Meld heeft zijn plan aangekondigd om een stablecoin uit te geven die wordt gedekt door fysiek goud op de Cardano-blockchain tijdens een cryptocurrency-gerichte top die werd gehouden door de Britse financiële krant City AM.

Mede-oprichter Ken Olling beweert dat iedereen met een smartphone in staat zal zijn om het glanzende metaal te verhandelen vanwege tokenization en fractionalization:

Goud zal worden opgeslagen in een kluis, getokeniseerd en vervolgens gefractionaliseerd en verdeeld, zodat we het kunnen verkopen.

Meld heeft een partnerschap met de in Nigeria-Gebaseerde telecommunicatie dienstenleverancier Tingo Mobile veiliggesteld. De deal bepaalt dat haar diensten, zoals uitlenen en staken, beschikbaar zullen zijn voor ruwweg acht miljoen actieve abonnees, wat Cardano een belangrijke adoptie push zal geven in een van de grootste crypto markten.

Gold-backed stablecoins zijn niet bepaald een nieuw concept.

Afgelopen januari gaf de toonaangevende stablecoin uitgever Tether een token uit dat gekoppeld was aan een ons goud. De waarde ervan wordt gedekt door goudstaven die in een Zwitserse kluis liggen opgeslagen.

Eerder kreeg rivaal Paxos toestemming om een soortgelijk product in de VS te lanceren.

Bitvavo

De Djed stablecoin

Op de Cardano Summit 2021 introduceerde Input Output CEO Charles Hoskinson een algoritmische stablecoin genaamd Djed die zal worden uitgegeven door blockchain startup COTI.

Hoskinson noemde de cryptocurrency een “game-changer”:

De Djed stablecoin zou een game-changer kunnen zijn in de crypto ruimte, die een geheel nieuw publiek aanspreekt in een tijd waarin de industrie al een astronomische groei doormaakt.

Cryptocurrency traden kan heel lucratief zijn. Lees meer over traden in de crypto trading gids of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot voor automatisch handelen met een crypto trader.

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en lees hier meer Crypto nieuws.