Blockchain netwerk Cardano (ADA) zegt dat het zich voorbereidt op de lancering van zijn eigen gedecentraliseerde financiële (DeFi) platform na het voltooien van een cruciale mainnet upgrade vorige week.

De recente uitrol van ADA’s Alonzo hard fork bracht smart contract functionaliteit naar de blockchain, waardoor Cardano ontwikkelaars hun eerste kans kregen om DeFi platforms, gedecentraliseerde applicaties (DApps), en niet-fungibele tokens (NFTs) op het netwerk te lanceren.

De commerciële tak van de altcoin, EMURGO, werkt samen met het Shenzhen-gebaseerde techbedrijf Blockchain 4A om een nieuwe onderneming genaamd Astarter op te richten, die het leven van de financieel minderbedeelden wil verbeteren.

Ken Kodama, Chief Executive Officer van EMURGO, zegt,

“DeFi heeft het afgelopen jaar zeer snel aan tractie gewonnen, omdat het meer toegankelijke financiële diensten kan bieden aan veel mensen die onderbediend zijn door het huidige financiële systeem.

Een breder scala aan diensten bevordert financiële inclusie en sociale cohesie, met name in gebieden waar het ontbreekt aan traditionele financiële diensten.

Astarter is een stap in de richting van het gebruik van Cardano’s onderzoeksgedreven blockchain als platform om belangrijke gedecentraliseerde financiële infrastructuur op te bouwen die door iedereen kan worden gebruikt.”

Asarter is van plan om tegen het einde van het jaar zijn eerste gedecentraliseerde beursaanbod (IDO) uit te brengen, gevolgd door de integratie van gedecentraliseerd lenen en uitlenen.

Cardano wordt momenteel verhandeld op $ 2,39 op het moment van schrijven, een daling van 13% ten opzichte van zijn zevendaagse hoogte van $ 2,76, volgens CoinGecko.

Bitvavo

Cryptocurrency traden kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goed rendement kan worden behaald. Lees meer over traden in de crypto trading gids of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot voor automatisch handelen.

Wordt lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen.

Lees hier meer Cryptocurrency nieuws.