Het concept van algoritmische stablecoins heeft de laatste tijd heel wat stof doen opwaaien in de crypto wereld met Terra’s UST als het middelpunt van veel gesprekken. Het lijkt erop dat het model supporters heeft gekregen onder crypto architecten.

Cardano en IOST bereiden zich voor op lancering van algoritmische Stablecoins

Cardano en IOST hebben onthuld dat ze een voorbeeld gaan nemen aan Terra door algoritmische stablecoins te lanceren die ondersteund worden door cryptocurrencies. De twee blockchains sluiten zich aan bij Terra en Tron in hun keuze om hun cryptocurrencies niet te ondersteunen met fiat reserves.

Algoritmische stablecoins zijn cryptocurrencies waarvan de waarde gekoppeld is aan een echte grondstof of fiat valuta, maar die worden ondersteund en gestabiliseerd door andere cryptocurrencies. Deze nieuwe generatie stablecoins verschilt van door onderpand gedekte stablecoins zoals Tether en USD Coin, die door fiat reserves worden gedekt. Het argument voor dit nieuwe model is dat het een beter gedecentraliseerd systeem creëert dat de risico’s elimineert die komen met een stablecoin die een gecentraliseerde uitgever en operator heeft.

Maak een account of ga naar trading bot.

Volgens een blog post op woensdag, is Cardano’s algoritmische stablecoin aanbod Djed nu live op het testnet. Djed, volgens de post, zal worden gestabiliseerd door ADA en worden ondersteund door Shen, die zal dienen als de activa reservevaluta. Cardano’s Djed werd voor het eerst aangekondigd in september vorig jaar en zal naar verwachting worden gebruikt om vergoedingen te betalen op het Cardano-netwerk.

Ondertussen, IOST, in haar aankondiging op vrijdag, zei dat haar algoritmische stablecoins zouden proberen om drie belangrijke problemen op te lossen waarmee het stablecoin-concept wordt geconfronteerd. De geïdentificeerde problemen omvatten; “Om de authenticiteit van orakel prijs feeds te verzekeren,” “Om schaarste te beheren om prijsstabiliteit te verzekeren en om te gaan met deflatoire kosten,” en “Om een prijsarbitragemodel voor de korte termijn te ontwerpen om de prijsvolatiliteit op korte termijn te verminderen.”

Het algoritmische Stablecoin effect

Sinds het begin van het plan om het Terra USD token te ondersteunen met $10 miljard aan Bitcoin, heeft Terra de waarde van haar stablecoin zien groeien en de 3e plaats veroverd onder de meest waardevolle stablecoins naar marktkapitalisatie. Bovendien is Terra USD nu de 10de meest waardevolle cryptocurrency naar marktkapitalisatie, net achter zijn native token LUNA, met een marktkapitalisatie van $18,78 miljard.

Aan de andere kant heeft Tron zijn eigen TRX token enorme winsten zien boeken, ondanks een marktbrede correctie. De prijsstijgingen volgden op de aankondiging van de lancering van de Decentralized USD Coin (USDD) van het netwerk. TRX is 5% gestegen in de laatste 24 uur en 32,71% in de laatste zeven dagen.

Aangezien toezichthouders stablecoins blijven zien als een bedreiging voor de financiële stabiliteit, zal het niet verbazen dat meer uitgevers van stablecoins deze weg inslaan om het overheidstoezicht te verminderen. Opmerkelijk is dat de LFG nu ongeveer $3,5 miljard aan Bitcoin heeft gekocht om Terra USD te ondersteunen.

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en kom naar de Telegram om mee te discussiëren.