Cardano stijgt hoewel Ada’s prijs nog een lange weg te gaan heeft om zijn recordhoogte ten opzichte van Bitcoin te verslaan.

Cardano’s Ada ontving op 26 februari een nieuwe golf van optimisme en koopvolume, waardoor de prijs naar een nieuw recordniveau van $ 1,29 werd gestuwd, waardoor het de derde geplaatste cryptocurrency werd op basis van marktkapitalisatie.

Gegevens van TradingView laten zien dat Ada 27% steeg van een dieptepunt van $ 0,98 tijdens de vroege handelsuren op 26 februari naar zijn nieuwe hoogste punt op $ 1,29 op een record handelsvolume.

ADA / USDT 4-uurs grafiek. Bron: TradingView

Het momentum voor het project is gedurende de maand februari aan het opbouwen na de integratie van de Mary-upgrade in Cardano’s testnet op 3 februari. De upgrade maakt slimme contract functionaliteit mogelijk, waardoor de blockchain wordt getransformeerd in een multi-asset-netwerk vergelijkbaar met Ethereum.

Mary’s lanceringsdatum van het mainnet onthuld

De laatste prijsstijging viel samen met het plaatsen van de volgende tweet van Cardano-oprichter Charles Hoskinson, die aangeeft dat Mary aan het begin van het volgende tijdperk op 1 maart live op het mainnet zou zijn:

Ada steeg kort naar $ 1,17 na de aankondiging, voordat de druk in de bredere cryptocurrency markt het op 25 februari weer onder het $ 1,00-niveau duwde.

Daarna is het handelsvolume voor Ada gestegen naar een nieuw record van $ 12,8 miljard, waardoor het naar een nieuw recordniveau is gestegen. De openstaande rente voor Ada-futures steeg ook tot $ 580 miljoen en overtrof Litecoin (LTC) om de op twee na grootste derivatenmarkt te worden.

Volgens gegevens van Cointelegraph Markets Pro zijn de marktomstandigheden voor Ada inmiddels al enige tijd gunstig.

De VORTECS ™ -score, exclusief voor Cointelegraph, is een algoritmische vergelijking van historische en huidige marktomstandigheden afgeleid van een combinatie van datapunten waaronder marktsentiment, handelsvolume, recente prijsbewegingen en Twitter-activiteit.

VORTECS ™ Score (groen) vs. Ada-prijs. Bron: Cointelegraph Markets Pro

Zoals te zien is in de bovenstaande grafiek, bereikte de VORTECS ™ -score voor Ada een hoogste punt van 79 op 25 februari, ongeveer 24 uur voordat de prijs 27% begon te stijgen naar een nieuw record.

Slimme contractfunctionaliteit is het belangrijkste onderdeel van de Mary-upgrade en zal naar verwachting een nieuw tijdperk van functionaliteit voor het Cardano-ecosysteem inluiden. Eenmaal geïntegreerd, kunnen gedecentraliseerde financiële applicaties op het netwerk werken en een uitlaatklep bieden voor gebruikers die willen ontsnappen aan hoge gaskosten op het Ethereum-netwerk.

Meer Cryptocurrency nieuws.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer over automatisch handelen met trading software (bot).