Na dagen van speculatie, heeft Charles Hoskinson, de CEO van Input Output Global (IOG), het bedrijf achter Cardano, gezinspeeld op de officiële ondertekening van een deal met de Ethiopische regering die de naam ‘Africa Special’ draagt.

Hoskinson tweette een foto puzzel gedecodeerd door de Cardano gemeenschap die sterke aanwijzingen bood dat de Ethiopische regering klaar was om de Cardano blockchain te gebruiken.

Hij deelde twee foto’s in zijn tweet, met één afbeelding die een wit-wang Turaco vogel toont met een Ethiopische oorsprong. Naast de vogel was er een afbeelding van John Hancock, een Amerikaanse koopman en voormalig voorzitter van het Congres tijdens de Onafhankelijkheidsverklaring. Hij is bekend om zijn grote handtekening op de Verklaring.

Crypto trader
Automatisch daytraden? Lees hier meer!

Met de mogelijkheid dat de deal al getekend is, wacht de Cardano gemeenschap op de officiële aankondiging. Dagen eerder zei Hoskinson dat de aankondiging in april zou zijn.

Hoskinson had bekendgemaakt dat de overeenkomst in maart zou worden aangekondigd. Naar verluidt zou deze echter vertraging hebben opgelopen door bureaucratische belemmeringen.

“Dus nu, gaat het rechtstreeks naar de minister om te ondertekenen. Dat is de laatste stap. We zijn op een punt gekomen waar we heel zeker zijn, omdat iedereen wilde dat de deal doorging, en er is niemand anders bij betrokken. Dus we zeiden, de bureaucratie terzijde, laten we beginnen met schalen en bouwen en… maar dat is allemaal gebundeld met de Afrika-special,” zei Hoskinson.

Eerder had Hoskinson aangegeven dat de overeenkomst de nodige stadia had doorlopen, waaronder de goedkeuring van een speciaal comité. De laatste stap was het verkrijgen van de handtekening van de betrokken minister.

Cardano’s potentieel gebruik in Ethiopië

De Cardano blockchain zal mogelijk het Ethiopische nationale burgeridentificatiesysteem aandrijven, naast andere operaties. Het nieuwe elektronische systeem heeft als doel om iedere burger en inwoner van Ethiopië op een betrouwbare manier te identificeren.

Naast Ethiopië onderzoekt het Cardano team de mogelijkheden om uit te breiden naar andere Afrikaanse landen met plannen om een lab op te zetten. Het IOG is van plan om jaarlijks 10 tot 20 miljoen dollar te investeren in strategische investeringen in infrastructuur, opleiding en projectontwikkeling.

De ontwikkeling komt nadat Cardano aankondigde dat het 100% decentralisatie voor blokproductie had bereikt. Cardano heeft zijn blik op Afrika gericht, met als doel de financiële inclusie voor de bevolking zonder bank te verbeteren.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer over automatisch handelen met trading software (bot).