Cardano (ADA) stieren stuurden de munt met succes boven de $3 voor de eerste keer dit jaar, en stuurden de prijs naar een all-time high van $3,10. Het is de maand van de slimme contracten en de prijsschommeling, die veel analisten al lange tijd verwachtten, versterkt het feit dat de vraag naar ADA enorm stijgt.

ADA stieren ontsluiten nieuw traject

ADA-stieren teasen $3 sinds half augustus. Cardano was een van de weinige altcoins die volgens velen ontsnapt was aan het bloedbad van mei en juni. Herinner je dat tijdens de dip, ADA stijgingen aanhield terwijl het trending was op sociale platformen omdat supporters het een betere Ethereum vervanger noemden. Het aanhouden van de prijzen in juni en juli hielp om de rally naar zijn nieuwe hoogtepunt te versnellen, omdat de stieren alleen het bullish momentum hoefden te behouden.

ADAUSD Grafiek door TradingView

Op 1 september bereikte ADA een hoogste dagkoers van $2,90 en steeg enkele uren daarna nog verder. Op het moment van dit rapport handelt de asset tegen een prijs van $2,5. ADA is ook de hoogste dagelijkse stijger op dit moment. In de laatste 24 uur heeft ADA een winst van meer dan 10% vastgehouden, terwijl de 7-daagse opeenvolgende stijgingen meer dan 20% bedragen. Lange termijn prijsvoorspellingen voor ADA zijn extreem bullish.

Voorstanders tonen opwinding voor de lancering van slimme contracten

Beleggers in ADA zijn vooral enthousiast over de uitbraak en hebben sindsdien Twitter opgezocht om hun optimisme uit te drukken in een voortdurende rally nu de market cap op weg is naar $100 miljard.

Een investeerder kan worden geciteerd met de woorden: “ADA hit the $3 mark! Market Cap nadert $100B. Smart contracts zijn op schema, momenteel in de laatste fase van het Cardano testnet. Proficiat aan alle investeerders, geniet van de rit.”

Ondertussen zal ADA waarschijnlijk een instroom van nieuwe investeerders zien. Dit zou ook kunnen resulteren in een uitstroom van fondsen van andere altcoins naar ADA. Zoals we in een eerder rapport opmerkten, gaat een Dogecoin miljonair die optimistisch was over ADA net als veel andere investeerders nu all-in door te investeren in ADA.

Bitvavo

Het zal geen verrassing zijn om te zien dat nieuwe investeerders ADA boven andere altcoin-investeringen stellen, vooral omdat de smart contract-integratie deze maand officieel van start is gegaan.

De officiële Cardano Twitter pagina brak het nieuws aan de leden van de gemeenschap in een Twitter post waarin werd aangekondigd dat het Plutus smart contract nu wordt ondersteund op het netwerk.

“Dus daar hebben we het. Sinds c. 20:20 UTC vandaag, ondersteunt het Cardano Testnet nu officieel Plutus smart contracts. Laatste testen & integraties in het verschiet. SPO’s zullen nu hun mainnet nodes upgraden. Dan de volgende stop… mainnet upgrade. Nog steeds op schema voor 12 september. Voorwaarts!”

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goed rendement kan worden behaald. Lees hier meer over rendement versus hodlen of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.