Na minder zware koersmalaises dan andere crypto-activa in mei, vertegenwoordigt Cardano (ADA) nu gemakkelijk de grootste brok van Grayscale’s Smart Contract Platform Ex-Ethereum Fund (GSCPxE).

Grayscale Smart Contract Platform Ex-Ethereum Fund heeft als doel beleggers een veilige structuur te bieden om blootstelling te krijgen aan native tokens van opkomende smart contract platforms naast Ethereum (ETH).

Toen de investeringsgigant het smart contract-fonds in maart voor het eerst lanceerde, was Cardano gewogen op 24,63% van de portefeuille, bijna identiek aan Solana (SOL) op 24,27%.

Smart contract platform Cardano vertegenwoordigt nu 34,54% van het fonds, terwijl Solana is gedaald tot 20,37%. De prijs van Cardano is ongeveer 1% hoger in vergelijking met wat het 30 dagen geleden kostte, terwijl Solana meer dan 40% is gedaald in dezelfde tijd.

Andere smart contract platformen hebben ook terrein moeten prijsgeven in het fonds: Avalanche (AVAX) vertegenwoordigde 16,96% van de portefeuille in maart, maar is nu nog maar goed voor 9,95%. Polygon (MATIC) vertegenwoordigde oorspronkelijk 9,65%, maar zit nu op 7,29%.

Koersmatig is Avalanche in de afgelopen 30 dagen bijna 43% gedaald, terwijl Polygon meer dan 30% is gedaald.

Grayscale heeft ook het gedecentraliseerde parallelle blockchainnetwerk Cosmos (ATOM) aan het fonds toegevoegd. Cosmos vertegenwoordigt nu 3,97% van de portefeuille.

GSCPxE is Grayscale’s 18e beleggingsproduct en derde gediversifieerde fonds. Het is ontworpen om beleggers blootstelling te geven aan de toonaangevende smart contract coins met uitzondering van Ethereum (ETH).