Belangrijkste punten:
- Canadezen nemen geld op van banken nu de regering dreigt rekeningen te bevriezen zonder dat daarvoor een gerechtelijk bevel nodig is
- Gedetineerden worden opgenomen in een “wangedrags”-bestand waarin hen de toegang tot bepaalde soorten werk wordt ontzegd, plus dat ze als terroristen worden aangemerkt
- Bitcoin en andere cryptocurrencies zouden een effectief mechanisme kunnen zijn om onredelijke acties van de overheid te ondervangen
Canadezen beschermen hun financiële soevereiniteit. In een vooraf geplande stap zijn Canadezen begonnen al hun geld van bankrekeningen te halen. Dit lijkt een natuurlijke reactie op de situatie; de regering heeft gedreigd bankrekeningen te bevriezen zonder dat daarvoor een gerechtelijk bevel nodig is.
Mensen die grote sommen geld opnemen, zeggen dat ze een mogelijke regeringsmaatregel willen vermijden die de Canadese premier Justin Trudeau de afgelopen dagen heeft aangekondigd.

De geldbeweging werd opgemerkt door James Melville, een economisch journalist uit het Verenigd Koninkrijk. Op zijn Twitter-feed plaatste hij een grafiek die de massale geldstroom toont die van Canadese banken is opgenomen.
Canada maakt momenteel een reeks protesten door die worden veroorzaakt door het verplichte COVID-19 vaccinatieschema. Burgers stellen ook sociale en economische eisen.
Het hoogtepunt van de protesten kwam een paar dagen geleden. Trudeau en andere functionarissen kondigden aan dat zij de bankrekeningen van mensen die de straat versperren, kunnen bevriezen.
Dit is echter niet het meest verontrustende. Erger is het plan om gedetineerden op te nemen in een ‘wangedrag’-bestand. Eenmaal opgenomen in dit bestand, zal hun de toegang tot bepaalde soorten werk worden ontzegd, en zullen zij ook als “terroristen” worden beschouwd. Dit plaatst Canada verrassend genoeg op een terrein waar het concept van democratie in twijfel lijkt te worden getrokken.
Canadezen: Bitcoin als alternatief?
Volgens sociale netwerken wisselen veel Canadezen hun geld in voor Bitcoin. Zij gaan ervan uit dat dit hen kan beschermen tegen een eventuele bevriezing van hun rekeningen door de overheid. Dit is een spectaculair gebruik voor Bitcoin, dankzij een van zijn meest waardevolle eigenschappen: het kan niet in beslag worden genomen.
Tweet
Door zijn ontwerp en werking is Bitcoin een krachtig financieel instrument van echte individuele economische soevereiniteit, waarbij geen enkele regering, bedrijf of instelling de werking ervan kan controleren of centraliseren.
Het is praktisch onmogelijk om 51% van het Bitcoin-netwerk in handen te krijgen. En daarin ligt een van de meest kostbare garanties van het meest revolutionaire virtuele bezit in onze geschiedenis. En daarom wordt in de sector de uitdrukking “Bitcoin fix this” veelvuldig herhaald. Het is een zin die de immense gebruiksmogelijkheden van de cryptocurrency wil illustreren.
Canada heeft een over het algemeen solide economie, met een bevolking die geen cryptocurrencies hoeft te gebruiken om zich te beschermen tegen inflatieverschijnselen, zoals in Latijns-Amerika. Maar in het geval van een eventuele individuele financiële blokkade zullen het de Bitcoin en andere cryptocurrencies zijn die een effectief mechanisme vormen om dit te boven te komen.
Maar is het de moeite waard om te vragen of de regering Trudeau dit zal toestaan? Of zullen ze wetgeving maken om het gebruik van cryptocurrencies in de c
Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en kom naar de Telegram om mee te discussiëren.