Cameron Winklevoss, één van de beroemde Winklevoss-tweeling, gelooft dat de marktrevolutie van Decentralized Finance (DeFI) niet hetzelfde is als de rage van de Initial Coin Offering (ICO) van 2017. Tegenwoordig zijn er verschillende projecten op de markt gebracht die gebruikers helpen toegang te krijgen tot financiële oplossingen zonder afhankelijk te zijn van een gecentraliseerde autoriteit.

DeFi is niet hetzelfde als de ICO gekte van 2017

In de afgelopen maanden hebben een groot aantal projecten hun oplossingen op de markt gebracht en gebruikers de mogelijkheid geboden om toegang te krijgen tot innovatieve financiële oplossingen zonder afhankelijk te zijn van een gecentraliseerde derde partij.

1000 euro Bitcoin kopen met iDEAL zonder commissie? Dat kan bij Bitvavo!

Een van de meest populaire projecten van de afgelopen tijd is Uniswap met zijn UNI-cryptocurrency. De hele markt was er enthousiast over vanwege een airdrop die ze deden voor gebruikers die het platform gebruikten en vanwege de services die het momenteel aanbiedt.

Gebruikers kunnen hun munten in slechts enkele seconden inwisselen voor andere digitale ERC-20-activa. Ontwikkelaars hoeven niet eens toestemming te vragen om hun tokens op Uniswap te registreren en iedereen kan ze gaan kopen. Dit heeft de prijs van verschillende op Ethereum gebaseerde digitale activa naar nieuwe hoogten gestuwd.

Hoewel er enkele projecten waren, zoals SUSHI die niet aan de verwachtingen van de gebruikers voldeden, lijkt de DeFi-markt veel volwassener te zijn dan de ICO-rage in 2017 en begin 2018. De gemeenschap strafte SUSHI onmiddellijk vanwege een wanbeheer van de project. Dit was zeker iets moeilijk te zien tijdens de ICO-periode waarin iedereen wilde investeren in “de volgende Bitcoin”.

Cameron Winklevoss, de mede-oprichter van de cryptocurrency exchange Gemini, verklaarde op Twitter dat DeFi’s revolutie echt is.

Het is de moeite waard erop te wijzen dat niet iedereen de DeFi-markt ondersteunt. Sommige mensen denken dat dit vergelijkbaar is met de ICO-rage en dat dit negatieve effecten kan hebben in de crypto-industrie.

Volgens gegevens van DeFi Pulse zit er voor bijna $ 10 miljard aan USD vast in DeFi-projecten. Dat betekent dat bijna de volledige XRP crypto marktkapitalisatie momenteel vergrendeld is in DeFi-projecten en -platforms die diensten aan gebruikers aanbieden.