Bullish onderonsje Coinbase en BlackRock

//Bullish onderonsje Coinbase en BlackRock

Bullish onderonsje Coinbase en BlackRock

Het Amerikaanse Coinbase, bekend van zijn cryptobeurs, ziet wel brood in een cryptocurrency ETF. De grootste exchange van Amerika roept daarvoor de hulp in van BlackRock, een grote speler op gebied van Wall Street investeringen. Dat meldt Business Insider in een rapport op 6 september. Een ETF is een Exchange Traded Fund (ETF). Met een ETF kun je als het ware handelen in bitcoin zonder dat je zelf bitcoin hoeft te bezitten.

Coinbase en BlackRock

Coinbase zou gesprekken hebben gevoerd met BlackRock’s blockchain werkgroep. Volgens insiders werd over de beoogde ETF veelvuldig gediscussieerd en gefilosofeerd: ‘’Er moet voor investeerders een manier komen om in de volatiele crypto markt te stappen.’’ In het rapport is te lezen dat het onzeker is of de gesprekken eenmalig waren of dat er daadwerkelijk een langdurige samenwerking in het verschiet ligt.

Nieuwe mensen bereiken

Naast een serieuze kijk naar ETF’s is Coinbase ook bezig om op andere manieren nieuwe mensen de cryptomarkt in te trekken. In augustus maakte Coinbase bekend dat het bedrijf zijn jaarlijkse vergoeding voor zijn Index Fund verlaagd ‘’voor alle nieuwe en bestaande investeerders’’ van 2 naar 1 procent. Coinbase liet eerder weten de intentie te hebben om ”een nieuwe categorie institutionele beleggers te introduceren in de cryptowereld.’’ 

Andere ETF’s

Op 22 augustus heeft de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) nog een flink aantal ETF aanvragen afgekeurd. Maar op 23 augustus heeft het agentschap een statement uitgebracht dat het zijn beslissing nog eens zal herzien, alleen is er nog geen exacte datum genoemd. Het zijn zware tijden in deze crypto bear markt. Het feit dat Coinbase en BlackRock met elkaar spreken is een indicatie dat het raamwerk om het institutionele geld in de markt te laten stromen in volle gang is. Hoe en wanneer het gaat gebeuren is nog niet duidelijk, maar dat er in de toekomst Bitcoin ETF’s zullen worden aangeboden ligt wel in de lijn der verwachting. En als het aan Coinbase ligt zijn zij dus de eerste.

Bron: Cointelegraph

 

Bron Blockchainstories

By |2018-09-10T06:58:44+00:00september 10th, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN (Kevin Koolmees) of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie