Het dagelijkse crypto volume op betalingsgigant PayPal is gestegen naar recordhoogtes van meer dan $ 240 miljoen.

Wereldwijde betalingsprovider PayPal heeft zijn vorige record in crypto volumes verdubbeld, met $ 242 miljoen aan digitale activa die op 11 januari van eigenaar veranderden op het platform.

Volgens cryptomarkt gegevens aggregator Nomics, overschaduwde de handel van gisteren het vorige volumerecord van $ 129 miljoen, geregistreerd op 6 januari. Sinds 1 januari is het dagelijkse volume met 950% gestegen ten opzichte van $ 22,8.

Bitcoin kopen met iDEAL zonder commissie? Dat kan bij Bitvavo!

Nu de piek in het volume van PayPal komt te midden van de stijging van Bitcoin naar nieuwe recordhoogtes, lijkt het in de VS gevestigde betalingsbedrijf aan populariteit te winnen bij detailhandelaren. Alex Saunders van Nuggets News beweerde dat de piek in het volume van PayPal een waarschijnlijk teken is van toenemende acceptatie onder detailhandelaren, tweeten: “De detailhandel is gearriveerd.”

Ondanks dat velen binnen de crypto gemeenschap de intrede van PayPal in crypto prijzen om nieuwe gebruikers naar digitale activa te leiden, hebben anderen PayPal bekritiseerd voor het creëren van een ‘gated’ crypto gemeenschap die geen opnamefunctie ondersteunt – met Twitter-gebruiker Toomas Zobel die speculeert dat de toename van het volume misschien zijn het resultaat van capitulatie in de detailhandel:

“Is er een manier om te zien of dit koop- of verkoopvolume was? In deze enorme puinhoop zijn het misschien gewoon verkopers die capituleren in plaats van koopdruk te creëren. “

De discussies over de vraag of de volumemijlpaal van PayPal bullish of bearish is, komen kort nadat Nexo CEO Antoni Trenchev speculeerde dat de recente crash van Bitcoin vanaf niveaus van meer dan $ 40.000 werd aangestuurd door retail beleggers die haastten om winst te realiseren.

De crypto diensten van PayPal zijn toegankelijk via de ItBit uitwisseling van Paxos. PayPal heeft ItBit geselecteerd om zijn crypto transacties af te handelen bij de lancering van digitale activa handel diensten in oktober 2020.

PayPal zal naar verwachting in de komende maanden cryptocurrency services aanbieden aan zijn 26 miljoen verkopers, waardoor de vraag naar de crypto diensten van het bedrijf waarschijnlijk zal toenemen.

Meer Bitcoin nieuws.

Bitcoin koers in Euro: