Een stroom van bullish Bitcoin adoptie nieuws hielp om de BTC prijs weer boven de $37.000 te pushen, maar handelaren zijn onzeker of de beweging van 20% een trendomkering bevestigt. De cryptocurrency markt flitste bullish op 9 juni toen de Bitcoin (BTC) prijs de koers omkeerde en 20% rallied naar $37.500.

De afgelopen weken hebben analisten gedebatteerd over de vraag of BTC al dan niet een langetermijn bear trend inging en het argument is verder gecompliceerd door een mix van positieve en negatieve krantenkoppen, waaronder de goedkeuring van Bitcoin (BTC) als wettig betaalmiddel in El Salvador en autoriteiten in China die Chinese zoekmachines opdracht gaven om resultaten te blokkeren voor zoekopdrachten die verband houden met de top crypto beurzen in het land.

Een verzameling van gegevens laat zien dat de prijs van Bitcoin met 20% is gestegen van een dieptepunt op $ 31.000 eind juni naar een intraday hoogtepunt op $ 37.450, terwijl stieren de trend onder controle proberen te krijgen.

Crypto trader
Automatisch handelen in crypto? Lees hier meer!
4Hr Chart. Bron: Tradingview

De opwaartse beweging wordt gezien als een positieve ontwikkeling voor velen, waaronder Mike McGlone, senior grondstofstrateeg bij Bloomberg Intelligence, die nu denkt dat BTC eerder $40.000 zal bereiken dan zal instorten naar $20.000. Aan de andere kant geloven traders zoals Rekt Capital dat BTC een wekelijkse close boven $32.000 nodig heeft om een verdere neerwaartse beweging te vermijden.

De komende dagen zullen het lot van de bull run bepalen

De gestage stroom van positieve aankondigingen in combinatie met de hernieuwde regelgeving in China heeft ertoe geleid dat sommige handelaren zich afvragen of een bullish reversal aanstaande is of dat de huidige prijsactie niets meer is dan een bull trap.

Volgens Delphi Digital is het duidelijke kop en schouders patroon op de BTC grafiek een potentiële bearish indicator.

Bron: Delphi Digital

Ondanks dit bearish patroon, merkten de analisten ook op dat een bullish RSI divergentie zich ook heeft gevormd, wat wijst op de mogelijkheid van een trendomkeer in de nabije toekomst.

Bron: Delphi Digital

Volgens Élie Le Rest, partner bij digitaal vermogensbeheerbedrijf ExoAlpha, “is de theorie voor Bitcoin als een opslagplaats van waarde sterker dan ooit”, maar hij vindt dat de topcryptocurrency “zijn dominantie moet vergroten” om de huidige bull run te laten voortduren.

Le Rest wees op het nieuws dat El Salvador BTC als wettig betaalmiddel zou erkennen als “een enorme stap voorwaarts in de richting van de adoptie van Bitcoin” en hij verwacht dat andere landen in de komende maanden en jaren dit voorbeeld zullen volgen.

Met betrekking tot de toekomstperspectieven van Bitcoin vermeldde Le Rest dat na de lagere hertest van de $30.000 tot $40.000 range van de afgelopen dagen, een doorbraak boven $40.000 “de bull run die een maand geleden plaatsvond zou kunnen hervatten.”

aldus Le Rest:

“Traders hebben nog steeds enige twijfels over waar de markt heen gaat, dus de leverage is relatief laag gebleven omdat gedwongen liquidaties pijnlijk zijn geweest sinds mei. Het doorbreken van $40.000 zou de boost kunnen geven aan het vertrouwen van handelaren om weer een hefboom te zetten op hun boek om nieuwe highs van de cryptomarkt aan te drijven.”

Handelaren hebben ook Ether (ETH) nauwlettend in de gaten gehouden en Le Rest wees op de “massale ETH-uitstroom” die op 8 juni werd gezien als “een positief teken dat de ETH-stierenloop nog niet voorbij is,” maar hij waarschuwde dat alternatieve ketens zoals de Binance Smart Chain, Solana en Avalanche “veel moeite doen om hun DeFi-marktaandeel te veroveren.”

Bitvavo

Altcoins rally naast Bitcoin

De rally van Bitcoin naar $37.500 gaf ook een boost aan veel altcoins.

Ether zag zijn prijs 14% rally van een dieptepunt op $2.300 op 8 juni naar een intraday high in de buurt van $2.630, en Delphi Digital wees erop dat de prijs van Ether wordt ondersteund door een daling in het circulerende aanbod van Ether, aangezien 23% van zijn aanbod nu opgesloten zit in slimme contracten.

Bron: Delphi Digital

Andere opmerkelijke prestaties omvatten een 23% winst in de prijs van Kusama (KSM) naar een intraday high op $486 na de lancering van de Kusama parachain veilingen en een 18% winst in de prijs van de Curve DAO Token (CRV) naar $2,50.

De totale cryptocurrency market cap staat nu op $1,63 biljoen en het dominantiepercentage van Bitcoin is 43%.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer over automatisch handelen met trading software (bot).