Bitcoin whales lijken niet onder de indruk van de prijs hercorrectie en blijven ondanks de daling Bitcoin kopen zonder te verkopen.

De grootste grootschalige Bitcoin investeerders, of Bitcoin Whales, voegen hun Bitcoin bezit toe, met een accumulatie van meer dan 16% in hun portefeuilles in de afgelopen maand. De top 100 wallet adressen zagen ongeveer 334.000 Bitcoin, wat op het moment van de transactie ongeveer $ 11 miljard USD waard was, binnenstromen.

Bitcoin kopen met iDEAL zonder commissie? Dat kan bij Bitvavo!

Hoe reageerden whales op de prijsdaling?

Verrassend genoeg knipperde 93% van de top Bitcoin whales nauwelijks met zijn ogen toen Bitcoin zakte van zijn nieuwe hoogste punt ooit van $ 41.000 USD naar minder dan $ 33.000 USD. 7% van de adressen heeft een overschrijving uit hun portemonnee gedaan – waarschijnlijk om te verhandelen of te verkopen – sinds Bitcoin zijn nieuwe recordprijs zag. De beweging van de cryptocurrency vanuit de wallets impliceert dat de whales op zoek zijn naar investeringen op middellange tot lange termijn. Slechts acht van de top 100 wallets hebben sinds half december meer dan tien transacties gedaan.

Van een aantal van de adressen, hoewel anoniem van aard, is bekend dat ze worden beheerd door toonaangevende entiteiten en cryptocurrency bedrijven zoals beurzen. Verschillende van de adressen zijn eigendom van cryptocurrency exchanes, waaronder Huobi, Binance, Bittrex en Kraken – bestaande uit verschillende adressen per bedrijf. De anderen zouden worden gecontroleerd door ofwel rijke Bitcoin bulls als institutionele investeerders.

Huobi is op het moment van schrijven de eigenaar van de grootste portemonnee, Bitfinex is de vierde grootste houder en Binance staat in de top tien als de negende grootste portemonnee van dit moment.

Wat is een Bitcoin whale?

Om te worden aangemerkt als een Bitcoin walvis, of als een van de grootste investeerders in de cryptocurrency- ndustrie, moet een wallet adres meer dan $ 336 miljoen USD aan Bitcoin bevatten. De top tien adressen tellen voor meer dan $ 2,2 miljard USD aan Bitcoin per adres. Volgens datatracker BitInfoCharts is slechts 36% van de topadressen uit hun adressen overgebracht, wat betekent dat de meerderheid van de grootschalige houders alleen hun Bitcoin hebben verzameld en nooit hebben verkocht.

Meer Bitcoin nieuws.

Bitcoin koers in Euro: