Bij de ontwikkeling van Bitcoin City zullen prominente cryptobedrijven, waaronder cryptocurrency exchange Bitfinex en Adam Back’s Blockstream, proactief betrokken zijn

El Salvador blijft de Bitcoin (BTC) adoptie drive leiden nu president Nayib Bukele de lancering van Bitcoin City aankondigt, die in eerste instantie zal worden gefinancierd door $ 1 miljard Bitcoin obligaties.

Het initiatief werd voor het eerst aangekondigd door Bukele tijdens de Bitcoin-weekconferentie van El Salvador, die tot doel had de mainstreaming van Bitcoin in het land te vieren en de participatie van burgers te vergroten.

In de woorden van Bukele:

“In #BitcoinCity zullen we digitaal en technologisch onderwijs hebben. Geothermische energie voor de hele stad en efficiënt en duurzaam openbaar vervoer”

Begin direct! Maak een account

Bij de ontwikkeling van Bitcoin City zullen prominente cryptobedrijven proactief betrokken zijn, waaronder cryptocurrency exchange Bitfinex en Adam Back’s Blockstream. Volgens Bitfinex CTO Paolo Ardoino zal de beurs het Bitcoin City-initiatief van El Salvador ondersteunen door een effectenplatform te lanceren om de Bitcoin-obligaties te bewaren. Hij voegde eraan toe:

“Het platform zal binnenkort de thuisbasis zijn van vele lokale en buitenlandse aanbiedingen van digitale activa die een nieuwe regulering van digitale activa voor het land ontwikkelen! El Salvador, Bitfinex en Blockstream schrijven samen geschiedenis.”

De president voorziet dat Bitcoin City een volledig functionele stad wordt met woonwijken, winkelcentra, restaurants, een haven, “alles rond Bitcoin.” Bovendien zullen de inwoners alleen belasting over de toegevoegde waarde (btw) moeten betalen, die volgens Bukele zal worden gebruikt om de obligaties van de gemeente te betalen, en de rest voor de openbare infrastructuur en het onderhoud van de stad.

Bitvavo
Koop voordelig 156 verschillende cryptocurrencies bij Bitvavo

Op de conferentie verduidelijkte Blockstream’s chief security officer Samson Mao de haalbaarheid van de inkoop van de 1 miljard dollar aan Bitcoin-obligaties:

“Met Bitfinex hebben ze een heleboel whales. Ik zie geen probleem om een obligatie van $1 miljard te vullen.”

Mao liet de burgers ook weten dat de $500 miljoen aan Bitcoin-obligaties onderworpen zullen zijn aan een lock-up periode van vijf jaar, waardoor het geïnvesteerde kapitaal effectief uit de wereldwijde circulatie wordt gehaald. Daarnaast legde de ondernemer uit hoe een 10-voudige toename van soortgelijke initiatieven uit andere landen uiteindelijk de helft van de 21 miljoen Bitcoin marktkapitalisatie uit de circulatie zal halen.

Kort nadat Bitcoin mainstream werd, heeft de regering van El Salvador ongerealiseerde winsten geherinvesteerd in verschillende infrastructuurontwikkelingsprojecten.

Begin november kondigde Bukele aan dat het overschot van de Bitcoin Trust-rekening van de staat gebruikt zal worden voor de bouw van 20 nieuwe scholen:

“Toen dit project werd opgestart, hadden we nog niet zoveel geld verdiend met FIDEBITCOIN [de BTC Trust-rekening van de staat] als we nu hebben verdiend. Daarom hebben we besloten om de eerste 20 Bitcoin-scholen te maken.”

Half oktober herinvesteerde de regering van El Salvador 4 miljoen dollar van de winst van hun Bitcoin Trust om een nieuw dierenziekenhuis te bouwen in de hoofdstad San Salvador.

Cryptocurrency traden kan heel lucratief zijn. Lees meer over traden in de crypto trading gids of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot voor automatisch handelen met een crypto trader.

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en lees hier meer Crypto nieuws.