Reuters heeft zojuist het nieuws gebracht dat de PayPal betalingsgigant zijn gebruikers nu toestaat crypto te kopen en te verhandelen, inclusief Bitcoin, met behulp van de digitale wallets van PayPal.

PayPal stelt consumenten in staat om al in 2021 goederen te kopen van 26 miljoen handelaars!

Bitcoin kopen met iDEAL zonder commissie? Dat kan bij Bitvavo!

Afgezien van Bitcoin stelt PayPal zijn gebruikers in staat om Ethereum, Bitcoin Cash en Litecoin te gebruiken via een partnerschap met Paxos Trust Company.

De CEO van het bedrijf, Dan Schulman, verklaarde dat PayPal met deze stap het wereldwijde gebruik van cryptocurrencies hoopt aan te moedigen en zijn netwerk voor te bereiden op nieuwe munten die in de nabije toekomst door centrale banken en zakenreuzen kunnen worden uitgegeven.

Hij voegde toe:

“We werken samen met centrale banken en denken na over alle vormen van digitale valuta en hoe Paypal een rol kan spelen.”

Alle betalingen aan handelaren via PayPal worden echter in fiatvaluta’s verrekend.

“Amerikaanse rekeninghouders zullen komende weken cryptocurrencies in hun Paypal wallet kunnen kopen, verkopen en vasthouden”, aldus het bedrijf. Het bedrijf is van plan om in de eerste helft van 2021 uit te breiden naar Venmo en sommige landen. “