Braziliaanse investeringsbank BTG Pactual wordt eerste grote financiële instelling in Brazilië die klanten in staat stelt te investeren in Bitcoin.

De grote Braziliaanse investeringsbank BTG Pactual heeft de lancering aangekondigd van een nieuw platform waarmee klanten rechtstreeks kunnen beleggen in Bitcoin, waardoor het de eerste grote financiële instelling in Brazilië is die rechtstreekse blootstelling aan Bitcoin aanbiedt.

Via het Mynt-platform van de bank kunnen gebruikers Bitcoin kopen. BTG Pactual CEO, Roberto Sallouti, beschreef de oprichting van Mynt als een antwoord op een grote vraag van klanten die wilden handelen in Bitcoin en crypto, meldde Exame.

Sallouti voegde eraan toe dat Mynt ook educatieve inhoud zal hosten, ontworpen om nieuwe gebruikers te leren over Bitcoin, cryptocurrencies en blockchain-technologie, verklarend: “Als een nieuwe activaklasse, zullen we ook inhoud hebben om onze klanten te onderwijzen en te informeren over deze activa en de technologie.”

De lancering van Mynt maakt BTG Pactual de eerste grote Braziliaanse financiële instelling die haar klanten in staat stelt om “direct deel te nemen” aan de markten voor Bitcoin en crypto-activa, aldus Exame, een lokale nieuwsuitgave.

Andre Porthilo, hoofd digitale activa van BTG Pactual, verklaarde dat de bank wordt gereguleerd door zowel de Braziliaanse effectencommissie als de lokale centrale banken en dat dit geloofwaardigheid zal verlenen aan de groeiende Bitcoin- en crypto-sector van het land.

Het is onbekend of BTG Pactual Bitcoin-opnames zal ondersteunen of dat hun Bitcoin-product een strike-price matching derivaat is. De Mynt-applicatie van de bank zal echter waarschijnlijk Bitcoin introduceren en gemakkelijk toegankelijk maken voor traditionele conservatieve beleggers en bankgebruikers.

Bitvavo

De reden tot bezorgdheid voor veel Bitcoiners ligt in het feit dat Mynt tegelijkertijd tokenized effecten pusht, en geen onderscheid maakt tussen Bitcoin en crypto op hun platform. Opmerkelijk is dat BTG Pactual in 2019 zijn eigen real estate-back security token “ReitBZ” heeft uitgegeven, dat een minimale investeringsdrempel van $ 500 heeft.

De bank heeft een geschiedenis van precedent scheppen in Brazilië. In april van 2021 werd BTG Pactual ook de eerste Braziliaanse investeringsbank die een Bitcoin- en cryptofonds lanceerde.

Cryptocurrency traden kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goed rendement kan worden behaald. Lees meer over traden in de crypto trading gids of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot voor automatisch handelen.

Wordt lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen.

Lees hier meer Cryptocurrency nieuws.