Bots manipuleren Bitcoin (BTC) prijs op cryptocurrency exchanges: goed of slecht?

//Bots manipuleren Bitcoin (BTC) prijs op cryptocurrency exchanges: goed of slecht?

Bots manipuleren Bitcoin (BTC) prijs op cryptocurrency exchanges: goed of slecht?

Voor veel mensen is de crypto markt voornamelijk befaamd om haar volatiliteit. Waar het gros van de mensen zich echter niet van bewust is, is de rol van zogenaamde ‘crypto trading bots’ in deze prijsschommelingen.

Toch blijven zulke bots wereldwijd een vaak voorkomend verschijnsel op crypto-beurzen. Zulke manipulatie is ook een van de redenen dat een Bitcoin (BTC) ETF nog steeds niet goedgekeurd is in de Verenigde Staten, aldus de SEC.

In een rapport van afgelopen september liet de Procureur Generaal van New York, Barbara D. Underwood, weten dat crypto-beurzen vaak extreem gevoelig zijn voor marktmanipulatie. Het rapport benoemde specifiek bots als de hoofdoorzaak hiervoor. Underwood voegde hieraan toe dat de integriteit van het hele systeem in gevaar zal worden gebracht als dit ook maar op een beurs wordt getolereerd.

Hoewel bots ook op de traditionele markten bestaan worden deze vaak scherp in de gaten gehouden. Crypto-beurzen zijn echter nog niet gereguleerd en zijn dusdanig een goudmijn voor bots.

Goede manipulatie?

Toch gelooft niet iedereen dat de marktmanipulatie iets slechts is. Veel van de ‘early believers’ in crypto willen juist dat de sector vooral vrij blijft van regulerende overheidsinterventies.

Een van deze personen is Kjetil Eilertsen, de oprichter van Quatloo Trader, dat hij omschrijft als “het beste marktmanipulatie gereedschap in de crypto-wereld”. Volgens Eilertsen is het beter om de markt eerlijk te houden door iedereen de mogelijkheid te geven om de markten te manipuleren. “Als iedereen kan manipuleren, kan niemand manipuleren”, aldus Eilertsen.

Bron Crypto Insiders

By |2018-10-04T16:24:41+00:00oktober 4th, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN (Kevin Koolmees) of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie