Derde grootste cryptocurrency, BNB, heeft voor het eerst de $400 all time high overschreden

Binance Coin (BNB), de eigen munt van Binance exchange en Binance Smart Chain, is voor het eerst in de geschiedenis van de munt boven het $400 prijsniveau gestegen.

Nu is BNB’s market cap slechts vier keer minder dan die van Ethereum, heeft CZ getweet.

Crypto trader
Automatisch daytraden? Lees hier meer!

BNB stijgt tot boven de $400

Na te zijn ontstaan in de Binance ICO in november 2017, heeft BNB een lange weg afgelegd, en is het de op twee na grootste digitale valuta geworden door marktkapitalisatie.

Het starte voor iets meer dan $ 1, daarna begon het te stijgen nadat zijn nut zich verspreidde naar Binance Launchpad, en Binance linkte partnerschappen met andere bedrijven om het nut van BNB te verzekeren.

Veel werknemers van Binance kiezen er ook voor om een deel van hun salaris in BNB te ontvangen. Vervolgens werd Binance Smart Chain gelanceerd in 2020, en het is compatibel met Ethereum, open voor DeFi.

Hoewel CEO CZ stelt dat alle blockchainbedrijven hetzelfde einddoel hebben en in hetzelfde schuitje zitten, strevend naar het veranderen van de wereld en de manier waarop mensen geld gebruiken en zaken doen, laat CZ toch zien dat Binance Smart Chain concurreert met de op één na grootste blockchain: Ethereum.

7099_0
Image via TradingView

Binance Smart Chain vs. Ethereum

Volgens journalist Colin Wu heeft CZ getweet dat op 5 april het aantal actieve wallets in één dag op de Binance Smart Chain een record van 370.000 heeft bereikt.

Dat is 1,1 keer meer dan op Ethereum. Het 24-uurs on-chain volume van BSC overtreft dat van Ethereum met 3,9 miljoen, of 300 procent.

Het andere gebied waarop Binance Smart Chain begint te concurreren met Ethereum zijn de transactiekosten. Deze zijn veel lager op de BSC dan op ETH, wat veel DeFi app makers aantrekt.

CZ heeft ook getweet dat nu BNB’s market cap slechts 4x achter ligt op die van de op een na grootste crypto, ETH.

Op 21 maart lag het 5x achter op ETH.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer over automatisch handelen met trading software (bot).