De Amerikaanse investeringsfirma Fidelity van $ 7 triljoen gaat naar verluidt in de komende weken bitcoin (BTC) handel voor institutionele klanten uitrollen, meldde Bloomberg op 6 mei.

Met verwijzing naar een bron die anoniem wilde blijven, onthulde de publicatie dat Fidelity’s op cryptocurrency gerichte spin-off, Fidelity Digital Assets, zou bijdragen aan het bestaande dienstenaanbod.

De dochteronderneming is in oktober 2018 gelanceerd en heeft vanaf maart van dit jaar cryptocurrency custody service aangeboden, voorafgaand aan geplande OTC-handel (over-the-counter).

Nu gaat de handelszijde in slechts enkele weken live voor gebruikers van Fidelity, zei de bron, en gaat ze zich primair richten op handelaren met een groot volume zoals andere OTC-aanbiedingen.

Hoewel Fidelity zelf het tijdschema niet bevestigde, liet het bedrijf doorschemeren dat de toekomstige richting ervan alleen maar meer integratie met de Bitcoin ruimte zou inhouden.

“We hebben momenteel een select aantal klanten die we op ons platform ondersteunen”, zei woordvoerster Arlene Roberts tegen Bloomberg. Ze voegde eraan toe:

“We zullen onze services de komende weken en maanden blijven uitbreiden op basis van de behoeften van onze klanten, jurisdicties en andere factoren. Momenteel is ons serviceaanbod gericht op Bitcoin. “

Het rapport komt voort uit een enquête die Fidelity afgelopen week uitvoerde waaruit bleek dat er een constante behoefte was aan bitcoin in zijn doelmarkt.

Concreet zegt 22% van de meer dan 400 institutionele beleggers die reageerden dat ze de cryptocurrency al in hun portefeuille hadden. Bijna de helft stond sympathiek tegenover het opnemen ervan.

“Meer institutionele beleggers zijn bezig met digitale assets, hetzij rechtstreeks, hetzij via serviceproviders, omdat de potentiële impact van blockchain technologie op financiële markten – nieuw en oud – sneller duidelijk wordt”, zei president Tom Jessop van Fidelity Digital Assets in een begeleidend persbericht .