Bedrijven in de cryptocurrency industrie hebben nog steeds moeite met het openen van bankrekeningen, meldde Bloomberg op 3 maart.

Het rapport citeert de klacht van Sam Bankman-Fried, CEO van kwantitatieve crypto handels bedrijf Alameda Research. Dat “het standaardantwoord van ‘ga maar naar je lokale Chase-afdeling’ niet in crypto werkt. ‘Bankman-Fried voegde er ook aan toe dat het niet illegaal voor banken om crypto bedrijven te bedienen, maar “het is een enorme compliance hoofdpijn waar ze de moeite niet in willen stoppen om op te lossen.”

Bloomberg wijst er ook op dat de grotere banken vermijden om bedrijven die betrokken zijn bij crypto te dienen, kleinere proberen deze achtergestelde groep van de markt te bemachtigen.

Zo’n voorbeeld in het rapport is Silvergate Bank in San Diego, die naar verluidt in november 2018 heeft gezegd dat crypto bedrijven maar liefst $ 40 miljard hebben om te storten.

Volgens Bloomberg zei Sonny Singh – chief commercial officer van BitPay, een crypto betalingsverwerker met een voormalig voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission als adviseur – dat het bedrijf door veel banken is afgewezen.

Blockchain investerings-, handels- en adviesbureau NKB Group is een ander voorbeeld gegeven door Bloomberg van een bedrijf dat moeite heeft om bankrelaties op te bouwen. Ben Sebley, hoofd van de makelaardij van NKB, zei naar verluidt:

“Basisbankieren weigeren is waanzin, belemmert sectorgroei en dwingt bedrijven creatief te worden om het probleem op te lossen […] De banken worden overdreven voorzichtig.”

Blockchain bedrijven in Malta worstelen ook met het openen van bankrekeningen.

Eind februari heeft de Zwitserse bank Julius Baer plannen aangekondigd om haar klanten toegang te bieden tot digitale activa diensten, in samenwerking met de startup van crypto banken – Seba Crypto.