Belangrijke prijs bewegingsindicatoren laten zien dat Bitcoin (BTC) weer kan gaan dalen volgens een rapport dat Bloomberg op 12 maart publiceerde.

Het rapport stelt: “Technische indicatoren signaleren dat de vraag naar langetermijnaankopen voor Bitcoin verslechtert” en als zodanig zou de koopdruk kunnen toenemen. Bloomberg merkt op dat de seminal crypto Moving Average Convergence Divergence (MACD) indicator sinds midden februari naar beneden is gegaan.

De MACD is een trend volgende indicator van momentum die de relatie toont tussen twee voortschrijdende gemiddelden van de prijs van een activa.

Bitcoin heeft het grens van $ 4000 verschillende keren getest in voorgaande weken, maar heeft het tot nu toe niet gelukt om er voor een langere periode bovenuit te breken. Bloomberg stelt dat, totdat Bitcoin dat niveau kan doorbreken, het waarschijnlijk te maken krijgt met verkoopdruk. Bloomberg-analist Mike McGlone zei:

“De hele branche is rijp om een ​​weg te banen naar lagere prijzen. De omstandigheden zijn vergelijkbaar met november [2018], net voor de ineenstorting. De prijzen consolideren zich binnen kleinere marges, met enkele scherpe rally’s op de beurzen die vluchtig lijken. “

Andere experts in de sector hebben gesuggereerd dat beleggers afzien van Bitcoin om hun geld naar Altcoins te verplaatsen. EToro senior marktanalist Mati Greenspan zei:

“Het is dat beleggers op dit moment meer potentieel zien in sommige van de kleinere tokens. Terwijl we het hoogtepunt naderen van de crypto winter, zien we sommige van de altcoins de laatste paar weken spectaculaire vooruitgang boeken. We zijn nu in wat de insiders van de industrie graag alt-seizoen noemen. “

Op het moment van schrijven blijkt uit gegevens van TradingView dat de Bitcoin MACD 44,3 is, wat wijst op een “verkoop” -aanbeveling. De munt heeft momenteel een waarde van €3420 euro.