• Crypto kredietverstrekker BlockFi heeft een belang van 5 procent in Bitcoin Trust van Grayscale aangekondigd.
  • Volgens een recente SEC indiening koopt BlockFi meer dan 24.000.000 aandelen in GBTC

Cryptocurrency uitleenplatform BlockFi bezit nu meer dan 5% van de aandelen in Grayscale’s Bitcoin Trust (GBTC).

Volgens een nieuwe aanvraag bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission, ondertekend op 26 oktober, heeft BlockFi een aanzienlijk belang in Grayscale’s bitcoin Trust gekocht. Uit het rapport blijkt dat de kredietverstrekker een eigendom van 5,07 procent in de Trust heeft, met de aankoop van 24.235.578 aandelen van de Trust op 15 oktober.

Bitcoin kopen met iDEAL zonder commissie? Dat kan bij Bitvavo!

De prijs per aandeel staat op op 0,0001 BTC, waardoor de investering van BlockFi maar liefst 24,235,578 BTC (332 miljoen dollar) waard is.

Volgens de voorschriften van de SEC zijn bedrijven verplicht om elk bezit van meer dan 5 procent eigendom in een ander bedrijf te melden met behulp van het 13-G-formulier.

In een begeleidende aankondiging zei BlockFi CEO Zac Prince dat de investering de klanten van het uitleenplatform beter van dienst zou zijn.

Hij schreef:

Er zijn kredietmarkten naast investeringsmogelijkheden die verband houden met het product en onze aanzienlijke deelname stelt ons in staat waarde toe te voegen voor onze klanten en de markt voor liquide en illiquide GBTC-aandelen.

De GBTC van Grayscale stelt handelaren in staat om blootstelling aan bitcoin te krijgen zonder de crypto rechtstreeks vast te houden.