Blockchaindata Ethereum in Google Cloud

//Blockchaindata Ethereum in Google Cloud

Blockchaindata Ethereum in Google Cloud

Google brengt analysemiddelen voor Ethereum uit in zijn Cloud, draaiend op BigQuery.

Hierdoor kunnen ontwikkelaars van Ethereum-toepassingen interactieve analyses doen van de datasets met miljarden rijen. Een voorbeeld daarvan: analyses van smartcontracts en transactiesvolumes.

Niet Ethereum zelf gaat in Google Cloud draaien, maar het systeem dat analyses kan draaien over transacties op de blockchain.

Google stapt in deze materie omdat: “Er zijn geen API-endpoints die eenvoudig toegang geven tot alle data in een blockchain. En misschien nog wel belangrijker: die op geaggregeerd niveau visualisaties van blockchaindata geven.” In dat gat springt de technologiereus nu.

Cloudgiganten als Amazon, Microsoft, Google en Alibaba bieden via hun infrastructuur ook ‘blockchain as a service’ aan. Daarmee kunnen grote bedrijven en start-ups werkende basistechnologie huren en betalen naar gebruik.

Foto: oakridgelab (cc)

Bron Emerce

By |2018-09-04T17:06:20+00:00september 5th, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN (Kevin Koolmees) of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie