Het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid (DHS) is op zoek naar op blockchain gebaseerde oplossingen van startups om vervalsing en namaak van digitale documenten te voorkomen, volgens een persbericht dat op 4 december is gepubliceerd.

Volgens de release is het verzoek gepubliceerd onder de auspiciën van het Silicon Valley Innovation Programme (SVIP) van het DHS ‘Science and Technology Directorate (S & T)’ s. Het verzoek staat open voor startups of kleine bedrijven die de afgelopen 12 maanden geen overheidscontract hebben gehad (in totaal $ 1 miljoen of meer) en die een personeelsbestand van minder dan 200 werknemers hebben. De release linkt naar een gedetailleerd verzoek, getiteld “Voorkomen van vervalsing en vervalsing van certificaten en licenties.”

De vraag beschrijft dat het DHS geïnteresseerd is in mogelijke interoperabele implementaties van blockchain en distributed ledger technologies (DLT) die kunnen dienen voor de “missiebehoeften” van een of meer van zijn programma’s of componenten; deze omvatten de US Customs and Border Protection (CBP), U.S. Citizenship and Immigration Services (USCIS) en Transportation Security Administration (TSA).

De nieuwe SVIP oproep is uitgebracht in samenwerking met alle drie – het CBP, USCIS, TSA – en is naar verluidt het eerste SVIP verzoek om USCIS use cases te ondersteunen. S & T SVIP Technisch directeur Anil John heeft in de release een officiële verklaring afgelegd waarin staat dat:

“De brede missie van Homeland Security omvat de noodzaak om rechten, licenties en certificeringen uit te geven voor verschillende doeleinden, waaronder reizen, burgerschap, geschiktheid voor werk, immigratiestatus en beveiliging van de bevoorradingsketen. Inzicht in de haalbaarheid en het nut van het gebruik van Blockchain en [DLT] voor de digitale uitgifte van wat momenteel op papier gebaseerde referenties zijn, is van cruciaal belang om hun verlies, vernietiging, vervalsing en namaak te voorkomen. ”

Gebeurtenissen met gevallen van binnenlandse veiligheid worden opgesplitst voor kandidaat startups als noodzakelijkerwijs behorend tot een van de volgende zes categorieën: “Identiteitsdocumenten voor reizen, identiteit van organisaties en gedelegeerden van de organisatie, identiteitspapieren voor reizen, burgerschap, immigratie en werkvergunning, grensoverschrijdend Tracking van olie-import, [en] Oorsprong van invoer van grondstoffen. ”

Succesvolle startups van deelnemers zullen naar verluidt tot $ 800.000 aan financiering ontvangen in vier fasen; het persbericht merkt op dat participatie echter “geen garantie biedt voor inkoopcontracten met het DHS of de componenten ervan.”

Het voorstel van DHS vraagt om analytische oplossingen voor privacy georiënteerde altcoins zoals Zcash en Monero in het bijzonder.