Blockchain en AI in de luchtvaart: Boeing sluit deal met SparkCognition

//Blockchain en AI in de luchtvaart: Boeing sluit deal met SparkCognition

Blockchain en AI in de luchtvaart: Boeing sluit deal met SparkCognition

Naarmate regelgevers zich meer en meer zorgen maken over de integratie van drones in de luchtverkeersleiding, is Boeing van mening dat de blockchaintechnologie en kunstmatige intelligentie een oplossing kunnen bieden.

Farnborough Airshow

Op de grote Farnborough Airshow, de tweejaarlijkse vakbeurs voor de luchtvaartindustrie in Londen – waar op Parijs na de grootste vliegshow ter wereld wordt gehouden, worden de grootste deals binnen de luchtvaartsector aangekondigd.

De wereldwijde vloot #vliegtuigen verdubbelt de komende twintig jaar en slechts 1/6 daarvan komt voor rekening van #Europa #Farnborough2018 #Boeing #Airbus #ING ^@RicoLuman pic.twitter.com/EEnHL64rAQ

— ING Economie (@INGnl_Economie) July 18, 2018

.@Boeing granted $3.9 billion to build #AirForceOne replacements https://t.co/gdXBfG5US7 pic.twitter.com/pkS2RVfvKo

— Sputnik (@SputnikInt) July 19, 2018

SparkCognition

Zo ook de aankondiging door Boeing dat het een samenwerking aangaat met SparkCognition. Met die samenwerking wil het kunstmatige intelligentie en blockchaintechnologieën gaan gebruiken om onder meer onbemande vliegtuigen te kunnen volgen.

Horizon X Venture, de investeringstak van Boeing, investeerde vorig jaar al 32,2 miljoen dollar in het bedrijf.

Amir Husain, oprichter en CEO van SparkCognition: “Estimated by some analysts at $3 trillion, the urban aerial mobility opportunity will lead to the creation of the largest new market in our lifetimes”

Boeing NeXt

Daarbij liet Boeing ook weten Boeing NeXt te creëren om zich te richten op autonome vluchten en geavanceerde aandrijfsystemen. Een van de aandachtsgebieden van Boeing NeXt zal de ontwikkeling zijn van supersonische vluchten en van eVTOL voertuigen voor on-demand vrachtvervoer en stedelijk vliegverkeer.

Boeing NeXt gaat de wisselwerking onderzoeken tussen lucht-, grond- en zeevervoer en hoe toekomstige onbemande transportsystemen gechoreografeerd kunnen worden voor optimale prestaties. Dit zou vervoer over land kunnen verminderen, waarbij drones ingezet worden voor bijvoorbeeld e-commerce aankopen.

RELEASE: We’re building a future where autonomous and piloted air vehicles safely coexist by partnering with AI technology leader, @SparkCognition . Learn more: https://t.co/0dkXaI1Y70 pic.twitter.com/uH730D2DBl

— The Boeing Company (@Boeing) July 17, 2018

Blockchaintechnologie

Blockchain, de technologie achter cryptocurrencies als Bitcoin, kan gezien worden als een gigantisch, gedeeld grootboek waarin transacties worden bijgehouden. Die transacties worden onmiddellijk geregistreerd. Binnen het voorgestelde systeem worden aangewezen luchtcorridors aangelegd voor het volgen van vliegende drones. De technologie kan worden gebruikt voor track and tracing van te leveren pakketten en vele andere toepassingen.

In een eerder interview gaf Accenture tegen Investors Business Daily aan dat 86 procent van de lucht- en ruimtevaartindustrie van plan is om binnen de komende drie jaar een blockchain in systemen te integreren. De technologie zou namelijk bijzonder nuttig kunnen zijn, bijvoorbeeld in het voorkomen van nagemaakte onderdelen. Blijkbaar een groot probleem binnen de sector.

Bron Bitcoin Magazine

By |2018-07-20T06:21:45+00:00juli 20th, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN (Kevin Koolmees) of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie