Ruim 2 jaar geleden heb ik Bitvavo al getipt toen het begon als nieuw wisselkantoor/exchange. Inmiddels is er veel veranderd en daarom heb ik besloten weer een artikel te maken en verder in te zoomen op Bitvavo.

Bitvavo is een Nederlandse broker / exchange uit Amsterdam en richt zich op elke Europese investeerder die geïnteresseerd is in cryptocurrency. Ze openden eind 2017 hun deuren en hebben een goede reputatie in de cryptocommunity. De belangrijkste focus ligt op eenvoud en dat maakt het gemakkelijk om cryptocurrency te kopen, verkopen en verhandelen. De website en het portaal zien er modern uit en werken dankzij de gebruiksvriendelijke interface heel gemakkelijk en intuïtief. In tegenstelling tot de meeste brokers heeft Bitvavo een breed scala aan verschillende cryptocurrencies en voegt het nog steeds nieuwe projecten toe. Bovendien wordt het platform regelmatig aangevuld met nieuwe features om het je nog makkelijker te maken. In deze Bitvavo review kijken we naar het platform, kijken of het veilig is om hier te handelen en geven een conclusie.

Welkomstbonus met eerste 1000 euro gratis handelen.

Bitvavo welkomstbonus

Als je via onze link naar het Bitvavo platform gaat krijg je de volgende groene melding in beeld en dan heb je recht op een welkomstbonus waarbij je geen handelskosten betaalt:

https://account.bitvavo.com/create?a=A6D51C

Bitvavo van broker tot beurs

Bitvavo begon als broker (tussenpersoon tussen jou en de beurs), maar heeft het hele platform omgebouwd tot een beurs. Hiermee willen ze niet alleen het goedkoopste cryptocurrency-platform van Europa zijn, maar ook het mogelijk maken om geld te storten op een exchange met gemakkelijke betaalmethoden, zoals: Creditcard (VISA en Mastercard), Bankoverschrijving, iDEAL en Bancontact. De exchange werd gelanceerd op 8 maart en is onmiddellijk beschikbaar voor alle bestaande klanten.

Voordelen van Bitvavo:

 • Handelskosten tussen 0% en 0,25% (goedkoper dan Coinbase Pro).
 • Stort snel tegoed met Creditcard, Bankoverschrijving, iDEAL en Bancontact, start met beleggen vanaf € 1,-.
 • Eenvoudig platform voor beginners en een gevorderd gedeelte voor ervaren handelaren.
 • Bespaar voor extra korting door uw handelsvolume te vergroten.
 • Handel met een API.
 • Hoog veiligheidsniveau.
 • Verkrijgbaar in: Engels, Duits, Spaans, Frans, Italiaans en Nederlands.
 • Ze hebben een handige app voor op de mobiel.
 • Meer dan 50 cryptovaluta direct gepaired met Euro en Bitcoin.
 • Door het platform om te bouwen naar een exchange, is het Bitvavo platform meer toekomstbestendig. Het zal niet alleen interessant zijn om hier te handelen, maar de concurrentie (andere makelaars en ook beurzen) zal hun vergoedingen moeten aanpassen om met deze prijzen mee te gaan. Daarnaast wordt het voor Europese gebruikers steeds minder interessant om over te stappen op beurzen als Binance.

Koop en verkoop meer dan 50 verschillende cryptocurrencies

Bitvavo biedt momenteel de mogelijkheid om met deze betaalmethoden eenvoudig meer dan 58 verschillende cryptocurrencies aan te schaffen:

 • iDEAL (gratis)
 • Bankoverschrijving (gratis, beschikbaar in heel Europa)
 • Bancontact (gratis)
 • MyBank (1,5%)
 • EPS Überweisung (1,75%)
 • SOFORT (2,25%)
 • Giropay (1,75%)
 • Creditcardbetalingen met VISA en Mastercard worden in de nabije toekomst toegevoegd.

Het kopen van cryptocurrency kan eenvoudig worden gedaan door krediet op uw account te storten. Dit kan door Euro’s, Bitcoin of Litecoin over te maken naar Bitvavo. U kunt euro’s storten door middel van een directe betaalmethode of door een bankoverschrijving te doen (1 werkdag). Voor de populaire betaalmethoden zijn er geen transactiekosten en kunt u al vanaf € 1, – beginnen met beleggen.

Als je tegoed hebt gestort, kun je dit in je dashboard inwisselen voor de gewenste crypto. In hetzelfde overzicht kun je ook je gekochte cryptocurrency verkopen en inwisselen voor een andere valuta of euro’s.

Crypto online opslaan bij Bitvavo

Voor elke aangeboden cryptocurrency biedt Bitvavo de mogelijkheid om deze in zijn eigen omgeving op te slaan. Dit betekent dat u geen wallet van derden nodig heeft en dat u al uw cryptocurrency in één omgeving kunt opslaan. In de meeste gevallen is voor elke crypto een aparte portemonnee vereist. Een groot deel van de cryptocurrency wordt opgeslagen in offline wallets die losgekoppeld zijn van internet. Deze methode wordt koude opslag genoemd, en iets dat niet met internet is verbonden, kan theoretisch onkraakbaar zijn. Slechts een beperkt aantal medewerkers heeft toegang tot deze offline opslaglocatie.

Het opslaan van veel verschillende cryptocurrencies die Bitvavo aanbiedt is dus veilig, maar je bent natuurlijk zelf verantwoordelijk voor de beveiliging van je eigen account. Zorg er dus altijd voor dat u twee factor authenticatie inschakelt en gebruik nooit hetzelfde wachtwoord op meerdere plaatsen.

Prijzen, kosten en vergoedingen bij Bitvavo

Het aanmaken van een account is geheel gratis. Bitvavo maakt het voor iedereen gemakkelijk om cryptocurrency te kopen en rekent hiervoor een heel klein bedrag aan. Dit is het verdienmodel van alle makelaars die je op internet kunt vinden.

In maart 2019 heeft Bitvavo het hele platform omgebouwd tot een echte beurs. Dit betekent niet alleen dat gebruikers elkaars bestellingen invullen, maar ook de kosten zijn drastisch verlaagd: u betaalt maximaal 0,25% vergoeding voor alle transacties. Dit betekent dat Bitvavo de goedkoopste broker is van Nederland en in het grootste deel van Europa. Met onze speciale link betaalt u geen commissie over de eerste € 1.000. Deze actie is alleen geldig als de groene tekst ‘Welkomstbonus: Handel € 1000 zonder commissie’ zichtbaar is.

Bitvavo beloont handelaren met extra kortingen als ze veel handelen. Afhankelijk van het volume van de afgelopen 30 dagen, wordt uw niveau bepaald. Daarnaast zijn er opnamekosten voor het opnemen van munten.

Klantenservice

De klantenservice van Bitvavo heeft een zeer snelle responstijd. Ons advies is om uw vraag eerst op te zoeken op de supportpagina. Hier worden de meest gestelde vragen getoond: Als u een algemene vraag heeft, is de kans groot dat uw antwoord er is.

Als dit niet het geval is, kunt u contact opnemen met het Bitvavo ondersteuningsteam. Het ondersteuningsteam is te bereiken via e-mail ([email protected]) en via de livechat. Openingstijden zijn werkdagen van 09:00 tot 17:00 uur en zaterdag van 10:00 tot 18:00 uur.

Conclusie Bitvavo review

Bitvavo is naar mijn persoonlijke mening de beste Nederlandse exchange/broker. Het platform werkt goed en snel, is goedkoop en heeft een fijne telefoon app. Eigenlijk alles wat een exchange moet hebben om overzichtelijk en snel te werken is aanwezig bij Bitvavo.