Bitvavo account maken – voor beginners en ervaren handelaren

Bitvavo is de ideale keuze voor beginnende en ervaren cryptocurrency handelaren. Het is de voordeligste broker van Nederland (maximaal 0,25% handelskosten per transactie) en je kunt ook eenvoudig geld storten en opnemen met elke IBAN bankrekening. Bij concurrenten betaal je 2% handelskosten per transactie. Stel je koopt voor € 100 aan cryptocurrency, dan betaal je bij de concurrent ruim € 2 fee. Bij Bitvavo betaal je over dit bedrag slechts € 0,25 fee. Meer cryptocurrency voor je geld dus! In dit artikel laten wij stap voor stap zien hoe Bitvavo werkt en hoe je hier je (eerste) aan of verkoop kan doen.

Welkomstbonus van € 1.000 gratis handelen bij Bitvavo

Bitvavo welkomstbonus

De bonus wordt enkel toegekend wanneer de groene tekst zichtbaar is. Deze actie is speciaal geldig voor Crypto-gids lezers en dient geactiveerd te worden door je via onderstaande knop te registreren of deze link: Cryptocurrency kopen met iDEAL zonder commissie? Dat kan bij Bitvavo!

Bitvavo account registratie

Registreer volledig gratis een account bij Bitvavo.

Registratie scherm Bitvavo

Zorg dat je hier je echte naam invult zoals op je bankrekening en identiteitsbewijs staat. Daarbij is het belangrijk dat je een sterk wachtwoord kiest. Na het invullen van het formulier ontvang je een e-mailbericht om je gegevens te bevestigen. Na het bevestigen is je account aangemaakt en kun je inloggen.

Bevestig apparaat

Ieder apparaat moet apart bevestigd worden. Via de mail ontvang je een bevestigingslink om je apparaat te bevestigen. Daarna kan je inloggen met het desbetreffende apparaat.

Bitvavo apparaat bevestigen
Apparaat bevestigen scherm Bitvavo

Extra beveiliging toevoegen (2FA)

Bij het maken van je account heb je een sterk wachtwoord gekozen. Helaas is dat nog niet voldoende om criminelen buiten de deur te houden. Accounts waar tegoeden op staan zijn erg in trek bij criminelen. Het is extreem belangrijk dat je direct Twee-Factor Authenticatie inschakelt.

 1. Klik rechtsboven op je naam en vervolgens op Instellingen.
 2. Kies onder Veiligheidsinstellingen voor Twee-Factor Authenticatie (2FA) en klik op Inschakelen.
 3. Voer je wachtwoord in en klik op Doorgaan.
 4. Download Google Authenticator op je smartphone.
 5. Scan de QR-code.
 6. Voer de zes cijfers die op je smartphone verschijnen in.
 7. Maak een backup van je herstelcode (bewaar dit veilig bijvoorbeeld in enpass of keeppas).
 8. Klik op Bevestigen.

In hetzelfde menu kun je ook een Anti-Phishing Code instellen. Dit is een unieke code die jij bedenkt. Bij alle communicatie van Bitvavo wordt deze unieke code getoond. Op die manier weet je vrijwel zeker dat de communicatie ook echt van Bitvavo af komt. Als laatste is het belangrijk om Bitvavo altijd te bezoeken via een link in je favorieten. Ga dus niet via een zoekmachine of een e-mailbericht naar de exchange. Controleer altijd de URL of hier bitvavo.com staat en het certificaat met Bitvavo B.V. [NL].

Euro’s storten op Bitvavo account

Om cryptocurrency te kunnen kopen moet je eerste je account aanvullen met tegoed. Dit doe je door in het dashboard te klikken op Tegoed Storten.

Het is hierbij belangrijk dat je bankrekening op dezelfde naam staat als de naam die je tijdens de registratie hebt opgegeven. Je kunt tegoed storten met iDEAL (gratis), bankoverschrijving (gratis), Bancontact (gratis) en nog veel andere methodes. Na het opgeven van het bedrag kun je met de gewenste betaalmethode Euro’s storten in je account. Na het afronden van de betaling heb je nog geen cryptocurrency gekocht!

Cryptocurrency kopen via Bitvavo account

Nadat je via stap 3 geld hebt gestort in je account kun je cryptocurrency kopen via Bitvavo. Je hebt de keuze uit ongeveer 60 verschillende cryptocurrencies. In dit voorbeeld gaan we Bitcoin kopen. Zoek via het dashboard op Bitcoin en klik op het logo. Er wordt een speciale Bitcoin pagina getoond met een kopen, verkopen, trades en koershistorie widget.

 1. Zorg dat het tabblad Kopen actief is.
 2. Voer onder U betaalt in hoeveel je wilt investeren. Houd hierbij rekening met het tegoed dat je hebt gestort.
 3. Bij U ontvangt ongeveer zie je hoeveel je ongeveer ontvangt. Dit kan verschillen omdat de order echt op de exchange wordt geplaatst.
 4. De handelskosten zijn bij Bitvavo transparant, en je ziet dat we hier slechts € 0,25 voor betalen.
 5. Klik op Kopen (de order wordt direct verwerkt).

De zojuist aangekochte cryptocurrency staat vrijwel direct in je wallet en is inzichtelijk via je dashboard.

Bitvavo Bitcoin kopen
Voorbeeld van hoe het eruit ziet op je Bitvavo account

Cryptocurrency verkopen via Bitvavo account

Wil je om wat voor reden dan ook cryptocurrency verkopen? Dit werkt als volgt:

 1. Vanuit de dashboard klik je op de cryptocurrency die je wilt verkopen.
 2. Zorg dat het tabblad Verkopen actief is.
 3. Voer in hoeveel cryptocurrency je wilt verkopen.
 4. Je ziet direct hoeveel je ongeveer ontvangt en wat de handelskosten zijn.
 5. Klik op Verkopen (de order wordt direct uitgevoerd).

Het tegoed staat vrijwel direct in euro’s in je account.

Uitbetalen van Bitvavo account naar bankrekening

Als je tegoed gestort heb in je Bitvavo rekening dan is automatisch je bankrekening gekoppeld aan je account. Daarmee is je bankrekening ook direct geverifieerd. Overmaken naar je bankrekening werkt als volgt:

 1. Klik op Tegoed opnemen.
 2. Voer in hoeveel euro je wilt opnemen.
 3. Selecteer je bankrekening.
 4. Klik op Doorgaan.
 5. Voer je Twee-Factor Authenticatie (2FA) in.
 6. Klik op Bevestigen.

Onze ervaring is dat het dezelfde dag nog op je rekening staat. Wellicht dat het bij andere banken 1 werkdag duurt. Houd in ieder geval rekening met 1 werkdag.

Bitvavo euro opnemen
Voorbeeld van scherm Bitvavo account

Bitvavo is binnen Nederland met voorsprong mijn favoriete exchange/wisselkantoor. Bitvavo is makkelijk te bedienen, voordelig, handig, veel currencies, met opslag mogelijkheid. Vooral als beginner is daar alles wat je nodig hebt. Tevens kan je middels API ook gewoon crypto tradingbots aansluiten.