BitMEX Research: ICO’s bijna break-even, $727 miljoen in totaal verkocht

//BitMEX Research: ICO’s bijna break-even, $727 miljoen in totaal verkocht

BitMEX Research: ICO’s bijna break-even, $727 miljoen in totaal verkocht

Volgens een nieuw onderzoek van BitMEX Research hebben Initital Coin Offerings (ICO’s) bijna net zoveel verkocht als dat ze hebben opgebracht.

Uit het onderzoek blijkt dat ICO’s op het Ethereum (ETH) netwerk, waar de meeste ICO’s op worden gehouden, ongeveer $727 miljoen in totaal hebben verkocht en daarmee bijna het ‘break-even’ punt hebben bereikt.

Ondanks dat de koers van Ether ongeveer 83% gedaald is sinds het hoogtepunt van $1.400 begin dit jaar, blijkt uit het onderzoek dat de meeste ICO-projecten al hun Ether-tokens verkocht hebben. Meer dan 15 miljoen ETH werd vergaard, verdeeld over ongeveer 222 ICO’s. Iets minder dan 4 miljoen ETH blijft er nog over bij deze ICO’s.

In plaats van te lijden als gevolg van de recente daling in de waarde van Ethereum, op macroniveau lijken de projecten al bijna net zoveel Ethereum te hebben verkocht als dat ze hebben opgebracht (in termen van USD). Van de Ethereum die nog steeds door de projecten wordt gehouden, zelfs bij de huidige (ongeveer) prijs van $230, zitten deze projecten nog op niet-gerealiseerde winsten, in plaats van verliezen.

Aldus het BitMEX Research rapport. Er zou nog $93 miljoen aan niet-gerealiseerde winsten over zijn. Het rapport is een positieve verrassing, vooral aangezien van het weekend nog een onderzoeksrapport van Diar werd gepubliceerd waaruit bleek dat de marktwaarde van meer dan tweederde van alle crypto-tokens lager is dan het bedrag dat de desbetreffende tokens zouden hebben opgebracht. BitMEX zegt in haar rapport daarentegen:

Als een middel om fondsen te werven, zijn de ICO’s duidelijk een fenomenaal succes geweest, in die mate dat zelfs een verdere significante daling van de waarde van Ethereum nauwelijks een deuk in het succes zal slaan.

In een bericht op Twitter geeft BitMEX Research toe dat er onnauwkeurigheden in hun rapport kunnen staan, onder andere omdat cijfers uit het rapport schattingen zijn en omdat BitMEX eventueel ICO’s hebben gemist.

De koerswaarde van Ethereum ligt momenteel rond de $230. Fundstrat CEO Tom Lee verwacht dat de Ether-koers binnenkort zal stijgen en dat deze zelfs naar de $1.900 gaat in 2019.

Bron Crypto Insiders

By |2018-10-02T15:11:39+00:00oktober 2nd, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN (Kevin Koolmees) of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie