Crypto mining bedrijf Bitmain wordt geconfronteerd met een rechtszaak van $ 5 miljoen. Er wordt beweerd dat het bedrijf cryptogeld heeft gemined voor zijn eigen gewin met de miners van zijn klanten. De hoofdaanklager Gor Gevorkyan, inwoner van Los Angeles, spant zijn rechtszaak aan tegen Bitmain’s in de VS en China gevestigde entiteiten. Met als argument dat het bedrijf – zonder toestemming – profiteert van de lange “initialisatie periode” waarin zijn ASIC miners moeten worden ingesteld:

“Tot de ingewikkelde en tijdrovende initialisatie procedures zijn voltooid, zijn de ASIC [Application-Specific Integrated Circuit] -apparaten van Bitmain vooraf geconfigureerd om de elektriciteit van haar klanten te gebruiken om crypto-valuta te genereren ten voordele van Bitmain in plaats van haar klanten.”

In het geval van Gevorkyan kocht hij Bitmain miners, inclusief de S9 Antminer, in januari 2018. Het product was naar verluidt “moeilijk te configureren” en gedurende de “substantiële hoeveelheid tijd” die verstreek voordat hij zijn apparaten volledig kon initialiseren opereerde de apparaten op “full-power-modus”, op zijn kosten.

De rechtszaak beschuldigt het bedrijf er dus van zich bezig te houden met “een oneerlijke handelspraktijk” en het bedrijf “ten onrechte te verrijken” door het gebruik van de ASIC-miners en elektriciteit van zijn klanten om te zetten, waardoor “vaststelbare en contante verliezen” worden veroorzaakt. ”

Gevorkyan vordert een schadevergoeding van meer dan $ 5 miljoen namens alle miners die in de zelfde situatie zitten.

Het proces komt op een bewogen moment voor Bitmain; zijn in China geproduceerde miners zullen waarschijnlijk worden beïnvloed door recent opgelegde Amerikaanse sancties tegen Chinese goederen; iets dat bijzonder belastend zou zijn, omdat volgens het pre-Initial Public Offering (IPO) prospectus van het bedrijf buitenlandse verkopen in 2017 51,8 procent van de totale omzet vertegenwoordigden.

Aan de vooravond van zijn IPO – die alles van 3 miljard dollar tot 18 miljard dollar wil verhogen – raakt Bitmain verstrikt in een reeks problemen.

Naarmate de gevolgen van de hard fork van Bitcoin Cash (BCH) aanhouden, kan de hardwarefabrikant ernstige verliezen lijden nadat hij een aanzienlijk deel van zijn vermogen in de activa heeft geïnvesteerd. Bovendien veroorzaakte de pre-IPO van het bedrijf controverse omdat vermeende deelnemers, zoals SoftBank, Termasek en de Chinese IT-gigant achter WeChat, Tencent, officieel hun deelname ontkenden.