Het Canadese crypto-mijnbouwbedrijf Bitfarms verkocht in juni ruwweg 62 miljoen dollar aan Bitcoin (BTC), en gebruikte de opbrengst van de verkoop om zijn schuld te verminderen.

“Het verkopen van een deel van onze BTC holdings en dagelijkse productie als bron van liquiditeit is de beste en minst dure methode in de huidige marktomgeving.”

Jeff Lucas (financieel directeur Bitfarms)
Adverteren op crypto-gids.nl? KLIK HIER

In een aankondiging van dinsdag zei Bitfarms dat het in de afgelopen zeven dagen 3.000 Bitcoin had verkocht, ruwweg 47% van de ruwweg 6.349 BTC-aandelen van het crypto-mijnbouwbedrijf. Volgens het bedrijf zal het de fondsen van de BTC-verkoop – 62 miljoen dollar – gebruiken om “zijn schuldenlast opnieuw in evenwicht te brengen door zijn BTC-gesteunde kredietfaciliteit met Galaxy Digital te verlagen.” De verkochte crypto omvatte schijnbaar 1.500 BTC die Bitfarms gebruikte om zijn kredietfaciliteit in juni te verlagen van $ 100 miljoen naar $ 66 miljoen, waardoor zijn schuld op het moment van publicatie daalde tot $ 38 miljoen.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Artikel-nieuw-design-2-1-1024x523.png
Maak een account of ga naar trading bot.

Volgens Jeff Lucas, financieel directeur van Bitfarms, is het mijnbouwbedrijf “niet langer aan het HODLen” van alle Bitcoin die het dagelijks produceert – ruwweg 14 BTC – in plaats daarvan kiest het bedrijf ervoor om “actie te ondernemen om de liquiditeit te verbeteren en de hefboomwerking te verminderen en de balans van het bedrijf te versterken”. Bitfarms zei dat het ook een deal van $37 miljoen heeft gesloten met NYDIG om apparatuur te financieren, wat de liquiditeit van het bedrijf op ongeveer $100 miljoen brengt.

“Terwijl we bullish blijven op de langetermijnstijging van de BTC-prijs, stelt deze strategische verandering ons in staat om ons te concentreren op onze topprioriteiten, namelijk het behoud van onze mijnbouwactiviteiten van wereldklasse en de voortzetting van de groei van onze activiteiten in afwachting van verbeterde mijnbouweconomieën. “We geloven dat het verkopen van een deel van onze BTC holdings en dagelijkse productie als een bron van liquiditeit de beste en minst dure methode is in de huidige marktomgeving.”

Jeff Lucas (financieel directeur Bitfarms)

Bitfarms bezat naar verluidt 4.300 BTC vanaf januari, met een waarde van ruwweg $177 miljoen toen de crypto asset op een prijs van meer dan $41.000 stond. Oprichter en CEO Emiliano Grodzki zei destijds dat de strategie van het bedrijf was “om de meeste Bitcoin te accumuleren tegen de laagste kosten en in de snelste hoeveelheid tijd.”

De stap van Bitfarms kwam te midden van extreme prijsvolatiliteit onder de belangrijkste cryptocurrencies, waaronder BTC en Ether (ETH). Op zaterdag daalde de prijs van Bitcoin voor het eerst sinds december 2020 onder de 18.000 dollar, maar is sindsdien teruggekeerd naar meer dan 21.000 dollar op het moment van publicatie. De ETH-prijs beleefde een vergelijkbare daling tot onder de $ 1.000 op zaterdag – een 18-maands dieptepunt – alvorens te stijgen tot meer dan $ 1.200 op dinsdag.

Leer alles over Crypto en NFT’s met deze handleidingen

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en kom naar de Telegram om mee te discussiëren.