Na een sterke start van het jaar en na zijn indrukwekkende all-time high in november 2021, is de Bitcoin prijs aan het schommelen. BTC stevent af op de afgrond aangezien de grootste cryptocurrency op de markt nu meer dan 50% is gedaald na de crash van deze week.

De Bitcoin prijs zakte gisteren onder de $ 30.000 en handelde in het laatste deel van gisteren op $ 29.900, waarmee de laagste koers sinds juli 2021 werd bereikt. De cryptocurrency veerde enigszins terug naar $32.650 op zoek naar een herstel, maar kelderde vervolgens weer en handelt momenteel op $30.269.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Artikel-nieuw-design-2-1-1024x523.png
Maak een account of ga naar trading bot.

Traders zijn nu gevangen in een uitzinnige staat omdat velen geloven dat Bitcoin’s ellende erger kan worden als de prijs niet een belangrijk weerstandsniveau doorbreekt in de komende dagen. De laatste prijsdaling van Bitcoin is gekoppeld aan een massale sell-off, als gevolg van verschillende factoren, waaronder angsten die voortkomen uit de acties van het Amerikaanse ministerie van Financiën en de Federal Reserve.

Veel kopstukken in de crypto industrie spreken hun mening uit over welke kant de prijs van Bitcoin opgaat. Terwijl anderen deze recente onverwachte prijsdaling zien als een voorzichtig teken dat de digitale activa wel eens voor een ruw ontwaken zou kunnen staan, vertrouwen de meesten op de veerkracht van de munt en zijn vermogen om de huidige bearish storm te overleven.

De Amerikaanse zakenman Robert Kiyosaki behoort tot die laatste groep, omdat hij gelooft dat Bitcoin hier is om te winnen. De miljonair, auteur van het beroemde boek ‘Rich Dad Poor Dad’, uitte op Twitter zijn minachting voor de Amerikaanse overheid, terwijl hij Bitcoin steunt om terug te komen.

Robert Kyosaki Tweet

Op 9 maart ondertekende president Joe Biden een uitvoerend bevel dat de regering opdracht geeft de risico’s en voordelen van cryptocurrency te onderzoeken. De order was een langverwachte instructie die de crypto industrie in beroering heeft gebracht vanwege de toenemende bezorgdheid over de regelgeving over de hele wereld met betrekking tot de groeiende crypto industrie.

Veel marktspelers geloven echter dat de recente actie van Biden niet veel anders zal doen dan de Bitcoin prijs en andere altcoins onder druk zetten. Janet Yellen, de Amerikaanse minister van Financiën sprak in april over cryptocurrencies en regulering en riep op tot een strengere houding ten opzichte van cryptocurrency.

“Consumenten moeten worden beschermd tegen fraude, ongeacht of activa zijn opgeslagen op een balans of een gedistribueerd grootboek. Het witwassen van geld en andere illegale activiteiten moeten als illegaal worden beschouwd, en het maakt niet uit of je cheques, ‘stenen’ of cryptocurrency gebruikt,” verklaarde ze.

Voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve heeft een matige houding behouden ten aanzien van cryptocurrencies. Powell pleitte in juli voor de regulering van stablecoins en onthulde de plannen van de Fed voor een potentiële centrale bank digitale valuta (CBDC) tijdens een getuigenis voor de Amerikaanse House Committee on Financial Services.

Powell onthulde onlangs echter dat de Federal Reserve een zeldzame renteverhoging van een half procent heeft doorgevoerd in haar race om haar activa portefeuille van $ 9 biljoen te verkleinen, de grootste verhoging in 22 jaar.

Kiyosaki’s tweet beschrijft echter de maatregelen van de Amerikaanse regering. Kiyosaki, die stelt dat Bitcoin zal winnen, suggereert dat hij een toekomst ziet waarin Bitcoin boven de geopolitieke onzekerheden is uitgestegen en floreert. Als er één cryptocurrency is dat de steun van iemand als Kiyosaki verdient, dan is het Bitcoin dat keer op keer heeft bewezen dat het tegenslagen kan weerstaan en elke barrière kan doorbreken.

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en kom naar de Telegram om mee te discussiëren.