De mede-oprichter en CEO van blockchain platform Celsius Network zegt dat Bitcoin dit jaar een nieuwe recordhoogte zou kunnen bereiken als aan één voorwaarde wordt voldaan.

Alex Mashinsky zegt in een interview met Yahoo! Finance dat als nieuwe kopers voldoende volume in de markt injecteren, Bitcoin (BTC) boven een belangrijke weerstandszone zou kunnen breken om in 2021 een nieuwe recordhoogte te bereiken.

“Als we voldoende volume hebben van nieuwe kopers, zouden we terug moeten gaan en dat niveau van $53.000 tot $55.000 opnieuw moeten testen. Als we daar doorheen breken, zullen we dit jaar nieuwe highs zien.”

Alex Mahinsky

Mashinsky zegt dat hij nog steeds gelooft dat Bitcoin de komende maanden een prijs van minstens $140.000 kan bereiken, ondanks dat het vlaggenschip van de cryptocurrency eerder deze week kortstondig crashte van bijna $53.000 tot onder de $43.000.

“Ik houd nog steeds vast aan mijn projecties dat we de $140.000 tot $160.000 niveaus zullen raken. Het zou ons in Q1 [eerste kwartaal] van volgend jaar kunnen brengen vanwege dit soort flitscrash en opruiming die we hebben gezien met de Chinese mijnbouwers. Maar het gaat zeker hoger.”

Bitvavo

De CEO van Celsius zegt dat de adoptie van Bitcoin over de hele wereld exponentieel aan het versnellen is, wat een bullish teken is voor de prijs van de leidende cryptocurrency.

“Het duurde 12 jaar om de eerste 100 miljoen gebruikers in Bitcoin te krijgen. Het duurde vijf maanden om dat te verdubbelen. Dus nu zijn er meer dan 200 miljoen gebruikers wereldwijd die Bitcoin bezitten, accounts hebben. Dus het gaat zeker sneller. We zien de hockeystick en meer vraag betekent hogere prijzen.”

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goed rendement kan worden behaald. Lees hier meer over rendement versus hodlen of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.