Bitcoin prijzen stortten met bijna $ 1.000 in op Thanksgiving avond, wat hun ergste daling in drie weken registreerde toen handelaren worstelden met overbought omstandigheden en geruchten over strengere regelgeving.

De vlaggenschip cryptocurrency bereikte maandag een dieptepunt van $ 17.150 in de vroege Aziatische uren, meer dan 12 procent lager dan de year-to-date piek van $ 19.500 die een dag eerder werd vastgesteld. De daling ging verder gepaard met lagere volumes en een afgezwakte momentum oscillator, wat suggereert dat de markt slechts aan het afkoelen was na zeven weken op rij meedogenloos te zijn gestegen.

Bitcoin kopen met iDEAL zonder commissie? Dat kan bij Bitvavo!

Bitcoin, cryptocurrency, BTCUSD, BTCUSDT
Bitcoin corrigeert lager om zijn overgekochte sentiment te neutraliseren. Bron: BTCUSD on TradingView.com

Desalniettemin versnelde de uitverkoop van de Bitcoin-markt, vooral nadat Brian Armstrong, bekend van Coinbase, waarschuwde voor strengere cryptovoorschriften in de VS.

Cold storage meer regulering

In een Twitter-thread zei de chief executive dat zijn bedrijf “geruchten had gehoord” over de plannen van de Amerikaanse minister van Financiën, Steven Mnuchin, om tegen het einde van zijn ambtsperiode nieuwe regels in te voeren voor “portefeuilles voor zelfbewaring”.

Door het open karakter van cryptocurrencies kan iedereen een privéportemonnee maken door software van derden te downloaden op hun computers / smartphones of via hardwareapparaten die digitale activa opslaan. Dit soort zelfzorgoplossingen is goedkoper dan traditionele financiële diensten – en ze zorgen voor privacy.

Maar de geruchten over regelgeving lijken veel van die functies te beperken. De heer Armstrong merkte op dat – als de heer Mnuchin de wet goedkeurt – ze identiteitsverificatie zouden moeten uitvoeren bij elke gebruiker die zijn softwareportefeuille downloadt. Dit kan mogelijk hun financiële privacy in gevaar brengen.

“[De verordening] klinkt op het eerste gezicht als een redelijk idee”, legde hij uit. “Toch is het in de praktijk een slecht idee, omdat het in de crypto-economie vaak onpraktisch is om identificerende informatie over een ontvanger te verzamelen.”

Bitcoin bulls verdedigen

Ondanks de groeiende onzekerheid van de Amerikaanse schatkist, boekte Bitcoin een aantrekkelijk herstel na het bereiken van $ 17.150.

Bitcoin, cryptocurrency, BTCUSD, BTCUSDT
Bitcoin vormt een grote bearish lont in tekenen van een bullish afwijzing. Bron: BTCUSD op TradingView.com

BTC / USD herstelde ongeveer 4 procent van zijn verliezen onmiddellijk na de duik en liet een lange lont achter die beroemd was vanwege het uitroepen van de nep-uitbraak. Het betekent dat handelaren op korte termijn nog steeds optimistisch zijn over Bitcoin, in de overtuiging dat de cryptocurrency zal blijven stijgen te midden van ondersteunende macro-economische omstandigheden.

“De gemiddelde instroom van alle exchanges is een paar uur geleden toegenomen”, zegt Ki-Young Ju, de CEO van het data-analyseplatform CryptoQuant. “Het geeft aan dat whales, relatief gezien, BTC hebben gedeponeerd op beurzen. Maar indicatoren op de lange termijn zeggen dat de koopdruk heerst. Ik denk nog steeds dat we binnen een paar dagen $ 20 K kunnen breken. “

Ondertussen verwachtten sommige traders dat de prijs verder zou dalen voordat ze een ondersteuningsniveau vonden om te proberen een rebound naar $ 20K te bereiken.

Meer Bitcoin nieuws.

Bitcoin prijs in Euro: